Recept club

Verdens beste/norvég sütemény/

Verdens beste/norvég sütemény/

Hozzávalók:
12,5 dkg Ráma margarin
12,5 + 20 dkg cukor
12,5 dkg liszt
4 tojás
4 ek. tej
2 kk. sütőpor
szeletelt mandula
vaníliakrém

tovább

Részeges Jeromos

Részeges Jeromos

Hozzávalók (egy kb. 30 x 40 cm-es tepsihez):
A tésztához: 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 10 dkg étcsokoládé, 4 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 15 dkg darált dió, 5 evőkanál liszt (vagy 2 evőkanál kukoricakeményítő, így gluténmentes a sütemény).

tovább

Lúdláb meggyel

Lúdláb meggyel

Hozzávalók:

7 tojás,
7 evőkanál cukor,
6 evőkanál liszt,
2 evőkanál kakaó,
1 tasak sütőpor,
1 tasak vaníliás cukor

a krémhez:
5 tojás,
30 dkg porcukor,
20 dkg reszelt étcsokoládé (vagy 2 evőkanál kakaó),
25 dkg margarin,
50 dkg meggy

tovább

Túrótortácskák

Túrótortácskák

Hozzávalók:

400g sovány túró
4 tojás
400g pitetészta
60g fruktóz
2ek kukoricakeményítő
1,5ek liszt
2dl sovány tej
1 citrom reszelt héja
1ek porcukor

tovább

Mandulás és áfonyás morzsasütemény

Mandulás és áfonyás morzsasütemény

Hozzávalók:

25 dkg vaj vagy Rama
55 dkg liszt
20 dkg darált mandula
28 dkg barna cukor
¼ tk só
125 g sovány túró
1 dl tej
1 dl olaj
75 g cukor
1 csomag sütőpor
1 kg áfonya
tálaláshoz: porcukor

tovább

Sváb fánk

Sváb fánk

Hozzávalók: 1 kg liszt, 35 dkg zsír, 2 dkg élesztő, 3 dl (35 dkg) tejföl, 2 tojás sárgája, csipet só, szóda szükség szerint, kevés tej

tovább

Kakaós-szilvalekváros paleo süti

Kakaós-szilvalekváros paleo süti

Hozzávalók:
12 tojás
1 púpos bögre kókuszliszt
3/4 bögre kakaó
1 bögre xilit/ eritrit/ mesterséges édesítő
1 bögre kókuszzsír
1 ü cukormentes szilvalekvár
2 kk rumaroma
1 kk fahéj
1 kk sütőpor
1/2 mk só
10 dkg min. 70 %-os étcsoki
5 cl kókusztej vízzel hígítva

tovább

Aszalt szilvával kelt fánk

Aszalt szilvával kelt fánk

Hozzávalók:
5 dkg élesztő
2.5 dl tej
10 dkg mandula (pucolt, héj nélküli)
20 dkg aszalt szilva
2 csomag vaníliás cukor
50 dkg liszt (finom)
10 dkg cukor (kristály)
1 csipet só
2 db tojás
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelve)
5 dkg margarin

tovább

Babapiskótás-lekváros gesztenyemousse

Babapiskótás-lekváros gesztenyemousse

Hozzávalók :
30 db babapiskóta
10 dkg csokoládé
1 ek napraforgó olaj
2 ek csokoládéforgács

A krémhez:
50 dkg gesztenyemassza
10 dkg lekvár/ dzsem (barack)
1 dl likőr (meggy)
3 dl növényi tejszín
6 ml rum

A cukorsziruphoz:
5 dkg cukor
2 teáskanál rum
1 dl víz

tovább

Mogyorókrém (Magyarul Nutella) házilag

Mogyorókrém (Magyarul Nutella) házilag

20 dkg pörkölt, de sótlan, török mogyoró
17 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál vaj
3 evőkanál kakaópor
1 csipetnyi só

tovább