Hozzávalók :
30 db babapiskóta
10 dkg csokoládé
1 ek napraforgó olaj
2 ek csokoládéforgács
A krémhez:
50 dkg gesztenyemassza
10 dkg lekvár/ dzsem (barack)
1 dl likőr (meggy)
3 dl növényi tejszín
6 ml rum
A cukorsziruphoz:
5 dkg cukor
2 teáskanál rum
1 dl víz
Elkészítése:
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, ha túl sűrű lenne, lazíthatjuk egy evőkanál olajjal. Ferdén kimártjuk benne a babapiskótákat (nekem 16 db volt), majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen rajtuk a csokoládé.
A gesztenyemassza felét simára keverjük a baracklekvárral és a meggylikőrrel.
A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan a gesztenyés masszába forgatjuk.
A másik adag gesztenyemasszát a rummal simára gyúrjuk, és félretesszük.
A sziruphoz a cukrot a vízzel olvadásig melegítjük, majd belekeverjük a rumot. Egy hosszúkás kenyérformát kibélelünk folpackkal, majd szorosan egymás mellé állítjuk, és az oldalához támasztjuk a kimártott babapiskótákat. Elegyengetjük benne a tejszínes krémet, majd akkora téglalapot készítünk a rummal átgyúrt masszából, amellyel a krém tetejét teljesen be tudjuk fedni. Ez lesz a következő réteg. A kihűlt szirupban megmártjuk a maradék babapiskótákat (nekem 13 db-ra volt szükség), és élére állítva lezárjuk velük a sütemény tetejét (ami majd a süti alja lesz).
Hűtőbe tesszük 1-1,5 órára, majd tálaláskor egy tálra borítjuk, és meghintjük a tetejét csokoládéforgáccsal.
vissza