Recept club
Kakaós keverős
Hozzávalók a tésztához:
2,5 csésze liszt
1,5 csésze cukor
1/2 csésze kakaó
2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
2/3 csésze olaj
2 evőkanál ecet
1 evőkanál vanília
2 csésze hideg kávé
Tetejére:
1/4 csésze cukor
3/4 teáskanál fahéj
Gyümölcshab nyárra
Hozzávalók:
400 g málna, meggy, ribizli, vagy eper
400 g kristálycukor
5 tojásfehérje
Banános-karamelles csokitorta
Hozzávalók:
Alap:
23 dkg darált háztartási keksz
7 dkg Rama margarin
10 dkg keserű csoki
Krém:
20 dkg keserű csoki
400 g édesített sűrített tejkonzerv (lehet natúr vagy karamellizált)
tetszés szerint durvára vágott dió, vagy mandulapehely
Hab:
300 ml hideg habtejszín
5 dkg kristálycukor
4 banán
1 citrom leve
1-2 ek kakaópor
Epres-tejszínes,réteges álom
Ebben a réteges desszertben eper és tejszínhab váltogatja egymást graham-lisztből készült kekszrétegek között, és ahogy egy éjszakát a hűtőben tölt, összeolvad krémes, finom masszává. Egyszerű csokiszósszal leöntve, eperrel vagy más gyümölcsökkel körítve látványnak sem utolsó.
továbbEpres- fehér csokis torta
Piskótához:
6 db tojás
250 g cukor
200 g finomliszt
65 g rétesliszt
1 dl olaj
1 dl tej
1 cs sütőpor
Krémhez:
400 g eper
400 g tejszín (növényi)
400 g fehér csoki
Díszítéshez:
eperszeletek
babapiskóta
Bodzavirág üdítő
Hozzávalók:
5 l víz
1 kg cukor, vagy helyette ízlés szerint méz
5 citrom felkarikázva
20-25 szép virág.
Mókás mikulások (van vele meló)
Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 3 dkg friss élesztő, 3 evőkanál langyos tej, 15 dkg cukor, 20 dkg vaj, 4 tojás, ½ kávéskanál só; a díszítéshez: 20 dkg marcipánmassza, piros ételfesték, 1 tojásfehérje, 20 dkg + 1-2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál ecet; továbbá: 1 tojássárgája, 1 evőkanál tej, kevés vaj.
tovább