Rántott hal lila hagymás, ecetes burgonyasalátával

 

Rántott hal lila hagymás, ecetes burgonyasalátával

karácsonyra

Rántott hal lila hagymás, ecetes burgonyasalátával karácsonyra:

A pontypatkókat, vagy más halat (hekk filével is jó, csak balatoni legyen) besózzuk, néhány órát állni hagyjuk. Jó a megmaradt ünnepi hal is. A salátához héjában megfőzzük a

krumplit, majd a héját lehúzzuk, tálba karikázzuk, lila hagymával vegyesen. Bőven készítünk hozzá ecetes, sós, borsos, cukros levet, amit rá is öntünk, a még lehetőleg meleg krumplira. Majd az előkészített halat bepanírozzuk, bő zsírban kisütjük. Kihűlés után tálba rétegezzük. Krumpli saláta, rántott hal .... a tetejére saláta kerüljön. A végén annyi levet mindenképpen öntsünk rá, hogy az egészet el fedje. Állni hagyjuk, kamrában, hűtőben lefedve, ha tudjuk. Irodalmi adatok szerint 3 nap múlva a szálkák eltűnnek, de ennyi ideig még sosem tartott ki.
vissza