Recept club
Citromhabos máksüti
Hozzávalók / 10 adag
4 tojássárgája
15 dkg vaj
15 dkg cukor
15 dkg darált mák
15 dkg liszt
1 ek szódabikarbóna
1 citrom
2 dl tej
A citromhabhoz:
4 tojásfehérje
10 dkg porcukor
1/2 citrom leve
+ bármilyen savanykás lekvár (én meggylekvárt használtam)
Házi máktorta
Hozzávalók:
A tésztához:
10dkg barna cukor
20dkg darált mák
10db tojásfehérje
A krémhez:
½ dl tej
4db tojássárgája
2dl tejszín
10dkg cukor
7dkg kukoricakeményítő
Vaníliaaroma
1db citrom reszelt héja
Táblás csokoládé a tetejére
Ír krémlikőr házilag
3 dl tejszín
3 dl konyak
2 dl presszó kávé
1 tubus sűrített tej
0.5 tábla olvasztott csokoládé
2 csomag vaníliás cukor
Piskótacsigás meggyes túrótorta
Hozzávalók:
tészta:
6 tojás
6 ek.cukor
6 ek.liszt
2 ek.rum
3 evőkanál olaj
kenéshez meggylekvár
Tojáslikőr pálinkából
3 dl 50% pálinka
4 tojás sárgája
17 dkg cukor
2 evőkanál vaníliás cukor
Üvegenként 1-1 rúd vanília
1,5 dl forralt tej
1,5 dl tejszín
Bejgli
Hozzávalók ( 4 rúdhoz ) :
Tésztához: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 kg liszt, 40 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, csipetnyi só.
Töltelékhez: 1 - 1 dl víz, fél - fél citrom reszelt héja, 17 - 17 dkg cukor, 30 - 30 dkg dió és mák.
Tetejére: 2 darab tojás.
Zserbo
35 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg darált dió
15 dkg baracklekvár
18 dkg porcukor
1 tojás
1 dl tej
0,5 dl olaj
2 dkg kristálycukor
3 dkg élesztő
20 dkg tortabevonó
10 dkg vaj
1 dkg sütőpor
Klasszikus linzer
Hozzávalók:
30 dkg liszt
csipet só
20 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás, felverve
fél rúd vanília kikapart belseje
Adventi puncs
Hozzávalók:
1 l vörösbor (száraz)
1 l narancslé
250 g cukor
8 db tojássárgája
0.5 dl rum (ízlés szerint)
1 tk fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
0.5 db csillagánizs