Hozzávalók:
A tésztához:
10dkg barna cukor
20dkg darált mák
10db tojásfehérje
A krémhez:
½ dl tej
4db tojássárgája
2dl tejszín
10dkg cukor
7dkg kukoricakeményítő
Vaníliaaroma
1db citrom reszelt héja
Táblás csokoládé a tetejére
Elkészítése:
1. Készítsd el a tölteléket a következő módon: melegítsd meg a tejet. Közben a cukorral, a keményítővel, a reszelt citromhéjjal keverd el a tojássárgáját. Az időközben felforrt tejből pár evőkanálnyi adj a tojássárgájás keverékhez, gyorsan keverd el benne, hogy ne legyen ideje összeugrani a tojássárgájáknak - ezzel megemeled a hőfokát. Utána az egészet öntsd át a tejbe, és folytonos kevergetéssel sűrítsd be. Amikor már besűrűsödött, tedd félre hűlni.
2. Készítsd el a tésztát: a tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan, nagyjából három külön adagban add hozzá a barna cukrot. A darált mákkal ugyanígy járj el.
3. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, vajazz-lisztezz ki egy tepsit, majd öntsd bele a masszát.
4. Ha már kihűlt a tejes krémed teljesen, verd fel a tejszínt és óvatos, laza mozdulatokkal add hozzá.
5. A közben kisült tésztalapot vágd kettő-három lapra. Egyenként kend meg a krémmel, a tejét szintén, és erre szórd a reszelt csokoládét.