Recept club
Banános krémes palacsinta
Hozzávalók:
Palacsinta: 50 dkg liszt, só, 2 tojás, 1 cs szárított élesztő, kb fél liter tej, 1 evőkanál vaníliás cukor, olaj a sütéshez
Krém: 4 banán, 1 cs hidegen keverhető vaníliakrém, 3 dl tej, 10 dkg fehércsoki, 4 dkg teavaj, tejszínhab
Aranygaluska
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg dió
- ízlés szerint só
- 3 dkg kristálycukor
- ízlés szerint reszelt citromhéj
- 2 db tojássárgája
- 3,5 dl tej
- 8 evőkanál vaj
- 2,5 dkg élesztő
- 2 db kockacukor
Vaníliamártás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg porcukor
- 2 dkg finomliszt
- 2 db tojássárgája
- 5 dl tej
Méteres kalács
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
20 dkg cukor (lehet porcukor vagy kristálycukor is)
1,5 dl Vénusz olaj olaj
1,5 dl langyos víz
38 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
2 csomag főzős pudingpor
7 dl tej
15 dkg cukor
25 dkg margarin
1 rumaroma
A tetejére:
tortabevonó olvasztva
Málnatorta
Hozzávalók :
A piskótához: 12.5 dkg vaj vagy margarin, 2,5 dl liszt, csipet só.
A töltelékhez: 50 dkg friss málna, 2-3 tojásfehérje, 5 evőkanál kristálycukor.
Máglyarakás
Hozzávalók:
250 g kalács
200 g sárgabarack dzsem
A tejes részhez:
500 ml tej (2,8%-os)
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
A tojássárgás részhez:
5 db tojássárgája
70 g kristálycukor
A párolt almához:
700 g alma
30 g kristálycukor
1 db citrom leve
1 db narancs leve
1 késhegynyi fahéj (őrölt)
A habhoz:
70 g kristálycukor
5 db tojásfehérje
Vargabéles
Hozzávalók:
40 dkg túró
25 dkg széles metélt
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
5 dkg mazsola
4 tojás
2 dl tejföl
1 csomag réteslap
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
zsemlemorzsa
Almás pite
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
2 kg alma
(opcionálisan fél kg magozott meggybefőtt vagy mirelit meggy)
fahéj
2 csomag vaníliás cukor
Gyümölcsös túrótorta
Hozzávalók: - 4 tojás
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- csipetnyi szódabikarbóna
Töltelék: -25 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2 ek tejföl
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 dl növényi tejszín (Hullalá)
- gyümölcs
- tortazselé
Sós perec
2 dl tejben, 2 evőkanál cukorral megfuttatunk 1 élesztőt. Hozzáadunk 1 margarint, 2 dl olajat, 2 tojást, 1 evőkanál sót és kb. 60 dkg lisztet.
továbbOrosz mákos-citromos süti
Hozzávalók:
a mákos laphoz: 3 dl mák (egész, nem darált), 3 dl cukor, 3 dl liszt, 3 db tojás, 3 dl tej, 15 dkg sütőmargarin, 1 csomag sütőpor; a piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor; krémhez: 2 csomag vanília ízű pudingport, 5 dl tej, 20-25 dkg sütőmargarin, 15 dkg cukor, 1 egész citrom reszelt héja és leve; a mázhoz: 15 dkg tortabevonó csoki, csoki, 1/2 dl olaj