Hozzávalók: - 4 tojás
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- csipetnyi szódabikarbóna
Töltelék: -25 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2 ek tejföl
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 dl növényi tejszín (Hullalá)
- gyümölcs
- tortazselé
Piskóta tésztát készítek és 24 cm átmérőjű margarinos-lisztes tortaformában(kapcsos) megsütöm.Ha megsült kiveszem a formából kicsit meglisztezem a tetejét és ráteszem egy tálcára úgy hogy a teteje legyen alul.Így mire kihűl teljesen sima lesz a teteje.Ha teljesen kihűlt visszafordítom lesöpröm róla a lisztet és visszateszem a kapcsos tortaformába.
A túrót villával áttöröm.Belekeverem a cukrot a vaníliás cukrot,a citromhéjat,és a tejfölt.A tejszínt kemény habbá verem és hozzákeverem a túróhoz.Ha rendes tejszínt használok 1 dl vízben 1 dkg zselatint megfőzök ,langyosra hűtök és a tejszín előtt hozzákeverem a túróhoz.A kész tölteléket rásimítom a piskótára úgy hogy ne legyen hézag a tortaforma szélénél.Kirakom a tetejét gyümölccsel.Fagyasztóba rakom amíg megfőzöm a tortazselét a tetejére.A leírtak szerint elkészítem a tortazselét majd ha langyosra hűlt ráöntöm a torta tetejére.Hűtőbe teszem amíg megdermed a zselé.Kiveszem a tortaformából és szeletelem.