
Hozzávalók:
400g sovány túró
4 tojás
400g pitetészta
60g fruktóz
2ek kukoricakeményítő
1,5ek liszt
2dl sovány tej
1 citrom reszelt héja
1ek porcukor
Só
Elkészítése:
1. Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Vékonyan kilisztezünk 8 magas falú sütőformát (például muffinformákat).
2. A pitetésztát 2mm vastagra kinyújtjuk, 8 korongot vágunk ki belőle. Kibéleljük vele a formákat, és hideg helyre félretesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
3. Előmelegítjük a sütőt 180C-ra (6. fokozat).
4. A tojás sárgákat fehéredésig keverjük a fruktózzal, beletesszük a keményítőt, majd 1 evőkanál lisztet, a tejet, a túrót, a citrom reszelt héját, és simára keverjük.
5. A tojásfehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük. Megtöltjük a formákat, és 40-45 percig sütjük.
6. A sütőből kivéve meghintjük a tortácskákat porcukorral. Hidegen vagy langyosan tálaljuk.
Forrás:Női Portál