Részeges Jeromos

 

Részeges Jeromos

Hozzávalók (egy kb. 30 x 40 cm-es tepsihez):
A tésztához: 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 10 dkg étcsokoládé, 4 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 15 dkg darált dió, 5 evőkanál liszt (vagy 2 evőkanál kukoricakeményítő, így gluténmentes a sütemény).

Az első krémhez: 50 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 1,5 dl rum, csipetnyi őrölt fahéj.
A második krémhez: 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 csomag főzős csokoládés pudingpor, 10 dkg étcsokoládé, 3 dl tej.
A tetejére: olvasztott étcsokoládé.

Elkészítés:

Először a csokoládékrémet készítjük el. A pudingport simára keverjük a tejjel, beletördeljük a csokoládét, beleszórjuk a cukrot, és az így kapott keveréket kis lángon, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Mikor besűrűsödött, apránként belekeverjük a vaj felét. Többször átkeverve kihűtjük, majd összekeverjük a maradék vajjal. Hűtőbe tesszük.

A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral és a tojások sárgájával (célszerű géppel!), az így kapott keverékhez hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg csokoládét, a sütőporos lisztet és a diót. Végül beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Összekeverjük az első krémhez való darált diót, porcukrot, fahéjat és rumot. A diós krémet a tésztára terítjük, és jól rányomkodjuk.

A pudingos krémet kivesszük a hűtőből, habosra keverjük, majd a diós réteg tetejére simítjuk.

A süteményre olvasztott csokoládét csorgatunk.

Forrás:recept-oldal.hu

vissza