Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel

Vargabéles

 

Vargabéles

Hozzávalók:

40 dkg túró
25 dkg széles metélt
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
5 dkg mazsola
4 tojás
2 dl tejföl
1 csomag réteslap
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
zsemlemorzsa

Elkészítés ideje:

70 perc.
Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd össze. A túrót egy villa segítségével törd át, majd add a tojásos keverékhez. A citrom lereszelt héját, a mazsolát, valamint a tejfölt is keverd a masszához, végül a keményre vert tojásfehérjét is óvatosan forgasd bele.

A metéltet sós, forró vízben főzd ki. Öblítsd át bő, hideg vízzel, és hagyd lecsepegni. A vajat olvaszd fel, és a felét keverd óvatosan a tésztához, majd add hozzá a túrós keveréket is. Egy tepsibe fektess bele két réteslapot, mindkettő tetejét kend át vajjal, illetve szórd meg zsemlemorzsával. Oszlasd el rajtuk egyenletesen a túrós keveréket, majd az egészre fektess újabb két lapot, a tetejét a megmaradt vajjal kend át.

Melegítsd fel a sütőt 160 fokra, és körülbelül fél óra alatt süsd a vargabélest aranysárgára. Ha kész, hagyd pihenni kicsit, végül vágd nagyobb kockákra, és hintsd meg porcukorral
vissza