Hozzávalók:
10 tojás
75 dkg rebarbara
25 dkg puha vaj
40 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 dl tejszín
50 dkg tehéntúró
2 evőkanál pudingpor
mentalevelek a díszítéshez
Elkészítés:
Kettéválasztunk 6 tojást, és a fehérjét hidegre tesszük, mert hidegen könnyebben lehet habbá verni. A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy mély tepsit.
A lágy vajat összedolgozzuk a cukor felével, 1 tasak vaníliás cukorral és a tojások sárgájával. A lisztet elkeverjük fél csomag sütőporral, és a tejszínnel együtt a vajas masszába dolgozzuk. A tepsibe simítjuk.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük, de még nem tesszük be a tepsit.
A maradék 4 tojást is kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját simára keverjük a 10 dkg cukorral és a második csomag vaníliás cukorral. A túrót áttörjük, a pudingporral és a maradék sütőporral együtt a tojássárgájához keverjük. Beleforgatjuk a tojáshabot, és a tésztára simítjuk, a tetejét egyenletesen megszórjuk a rebarbarával. A sütőben kb. 30 percig sütjük.
Közben a hideg tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük. A maradék cukrot és vaníliás cukrot folyamatosan beleszitáljuk. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, és a süteményre nyomjuk.
További 15-20 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Hagyjuk kihűlni, és szeletelve, mentalevelekkel díszítve kínáljuk.
Forrás:mindmegette.hu