Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel

Habos Mákos Lepény

 

Habos Mákos Lepény

Tésztához:
18 dkg liszt
5 dkg porcukor
12 dkg margarin
2 tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl

Töltelék:
25 dkg darált mák
5 alma hámozva, reszelve
25 dkg porcukor
3 evőkanál baracklekvár

Tetejére:
3 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
2-3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot, és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

2. Fóliában 2 órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán nagy tepsi méretűre nyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben kis lángon sütjük nagyjából 12 percig.

3. A töltelékhez valókat összekeverjük, egyenletesen az elősütött tésztára tesszük, és újra sütjük kb. 15 percig.

4. A fehérjéket kemény habbá verjük, a végén a cukrot is beledolgozzuk. A mákos lepényt meghintjük a zsemlemorzsával és a felvert habot elosztjuk rajta.

5. Újra visszatesszük a sütőbe, ahol a legkisebb lángon szárítjuk. A habnak fehérnek kell maradnia. Kihűlve szeleteljük forró vízbe mártott késsel.

Forrás:Fincsi.hu

vissza