Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel

Gyümölcskocka sütés nélkül

 

Gyümölcskocka sütés nélkül

Hozzávalók: 1 kg meggy, 20 evőkanál cukor, kevés fahéj, 20 evőkanál búzadara, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 L tej, cukor, 2 dl tejszín,babapiskóta

Elkészítés: 1 liter vizet 20 evőkanál cukorral és 1 kg gyümölccsel felteszünk főni. Ízesítjük kevés fahéjjal. 5-10 perc főzés után beleöntünk 20 evőkanál búzadarát, és addig kevergetjük, amíg a dara megfő. ( kb. 5 – 8 perc ) Egy tepsit kivizezünk, és beleöntjük a masszát.Babapiskótával befedjük. 2 csomag vaníliapudingot 1 liter tejben, tetszés szerinti cukorral, előírás szerint megfőzünk, és még forrón a babapiskótára öntjük. Ha kihűlt, 2 dl tejszínből habot verünk, és a tetejére simítjuk. Hűtőben jól lehűtjük,másnap nagyobb kockákra szeleteljük.
vissza