Gesztenyés álom

 

Gesztenyés álom

Hozzávalók:
Gesztenyés alap:2 cs gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
15 dkg Rama
rumaroma
Vaníliás krém:
3 cs vaníliás pudingpor
9 dl tej
25 dkg Rama
25 dkg porcukor
Továbbá:
2 cs babapiskóta
5 dl tejszín (vagy Hulala)

Elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingot megfőzzük a tejben.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
A gesztenyés alaphoz összegyúrjuk a hozzávalókat, ízlés szerint teszünk bele rumaromát.
Egy tepsi alját megszórjuk darált keksszel, majd kézzel alaposan belenyomkodjuk a gesztenyés alapot.
Erre ráterítjük a vaníliás krém felét.
A babapiskótákat egyesével beleforgatjuk kb. 2 dl cukrozott tej és kevés főzött kávé keverékébe, majd szorosan egymás mellé fektetjük őket a vaníliás krémre, majd erre kenjük a krém másik felét.
Felverjük a tejszínt, és rákenjük a krém tetejére.
Tejszínhab-rózsákkal és kakaóporral díszítjük.
Pár órára hűvös helyre tesszük.

vissza