Hozzávalók a tésztához : 5 tojás, 30 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 15 dkg darál dió, 1 cs. sütőpor,1 csipet só, 10 evőkanál víz
Elkészítése : A tojások sárgáját a vízzel és a porcukorral keverjük simára, adjuk hozzá a darált diót, és a sütőporral valamint a sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjét verjük habbá, és óvatosan keverjük a masszához. Előmelegített sütőben, egy kb. 31 * 24 cm-es tepsiben, sütőpapíron, közepes hőfokon süssük meg a piskótát. Végezzünk tűpróbát.
Hozzávalók a krémhez:1 Ráma,38 dkg cukor,1 cs vaníliás cukor,3 dl tej,4 ek liszt,3 tojás,kakaópor.
Krém: 1 Rámát 20 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral habosra keverünk. 4 púpozott ek lisztet 3 dl tejjel állandó keverés mellett felfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadunk 3 tojás sárgáját és az előző krémet. A tetejére 3 tojás fehérjét 18 dkg porcukorral gőz felett felverjük és a krém tetejére kenjük.Tetejét megszórhatjuk kakaóporral.
Hozzávalók a krémhez:1 Ráma,38 dkg cukor,1 cs vaníliás cukor,3 dl tej,4 ek liszt,3 tojás,kakaópor.
Krém: 1 Rámát 20 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral habosra keverünk. 4 púpozott ek lisztet 3 dl tejjel állandó keverés mellett felfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadunk 3 tojás sárgáját és az előző krémet. A tetejére 3 tojás fehérjét 18 dkg porcukorral gőz felett felverjük és a krém tetejére kenjük.Tetejét megszórhatjuk kakaóporral.