Epres-tejszínes,réteges álom

 

Epres-tejszínes,réteges álom

Ebben a réteges desszertben eper és tejszínhab váltogatja egymást graham-lisztből készült kekszrétegek között, és ahogy egy éjszakát a hűtőben tölt, összeolvad krémes, finom masszává. Egyszerű csokiszósszal leöntve, eperrel vagy más gyümölcsökkel körítve látványnak sem utolsó.

A süteményhez kezdetnek egy kiló epret moss és tisztíts meg, a szebb szemeket tedd félre a díszítéshez. A többit szeleteld fel vékonyra. 7,5 dl tejszínt verj kemény habbá, tegyél hozzá 75 gramm cukrot és némi vaníliaaromát, vagy vaníliás cukrot. Fél kilónyi kekszre lesz szükséged, ebből kezdetnek párat tegyél egy tetszőleges, 20x30 cm-es sütőforma vagy tál aljába - egy kanálka tejszínhabot is rakhatsz alájuk -, majd a kekszre jöhet még tejszínhab, amire epret rétegezz, amire ismét keksz kerül - ezt ismételd három-négy réteg magasságig. A tetejére tejszínhab kerüljön, a szebb eperszemekkel díszítve.A csokis díszítéshez néhány kanál megmelegített tejszínhez szórj 5 dekagramm durvára vágott étcsokit, majd amikor egybeolvadtak, egy kanállal csorgasd, esetleg kend a sütemény tetejére. Legalább négy órán át hűsd, hogy a keksz tálaláskor már lágy legyen.

vissza