Hozzávalók:
bodzavirág
tojás
tej
liszt
szénsavas ásványvíz
reszelt citromhéj
csipet só
pici cukor
olaj
Ezekből a hozzávalókból a szokásos módon palacsintatésztát keverni. (olajat is keverni a tésztába)
A bodzát alaposan megmosni, jól lecsepegtetni és a virágokat a szárról lecsipkedni.
Ezután a palacsintatésztába keverni a virágot és belereszelni a citromhéjat.
Olajjal kikent palacsintasütőbe, kicsit vastagabb palacsintákat sütni. (kicsit tovább kell sütni, mivel a virágoktól vastagabb a tésztája)
Fahéjas-vaníliás öntettel tálalni.
Öntet:
2 dl tejszín
4 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
cukor
fahéj
A pudingporhoz hozzáadni a fahéjat , majd egy kevés tejjel simára keverni.
Egy edénybe beleönteni a tejet és a tejszínt, majd hozzáadni a cukrot és feltenni melegedni. Közben elkeverni benne a cukrot, hogy felolvadjon.
Ha már eléggé felmelegedett, beleönteni a simára kevert pudingport és állandó keverés mellett addig főzni, még kicsit besűrűsödik.
Tálaláskor a palacsinta tetejére csorgatni.
Forrás:Gizi-receptjei