Áfonyás szelet

 

Áfonyás szelet

Hozzávalók:
1 bögre hamvas áfonya, kb. 24 db babapiskóta, 25 dkg áttört túró, 25 dkg Mascarpone, 1 Lime leve és reszelt héja, 4 evőkanál tejföl,4 evőkanál cukor, 2 dl tejszín, 2 lap zselatin, kevés tej.

Elkészítés:
Egy tálba tesszük a túrót, a mascarponét, a tejfölt, a cukrot, a lime kifacsart levét és reszelt héját, majd habverővel krémesre keverjük. A zselatin lapot leforrázzuk egy kevés vízzel és megvárjuk, míg feloldódik teljesen. A tejszínhabot felverjük és a zselatinnal együtt a túrós krémbe lazán belekeverjük. A legvégén az áfonyát is bele forgatjuk. Pár szemet félre teszünk a díszítéshez. Veszünk egy kb. 15 x 20 cm nagyságú kisebb tepsit, kirakjuk az alját tejben megforgatott babapiskótával. Rátöltjük a fele krémet, majd ismét egy sor tejben megforgatott piskóta jön és végül a másik fele krém. A tetejét szépen elsimítjuk. A kész süteményt hűtőbe tesszük 4-5 órára, de legjobb egy egész éjszakára.

vissza