Étlap

 

Étlap

.

 

Kanalaznivalók

 

Jókai bableves, füstölt hússal, csipetkével, fokhagymás rántással, tejföllel 1-3-7-9

2400

Babgulyás, marha és füstölt húsokkal, csipetkével, kockaburgonyával, sárgarépával, tejfellel 1-3-7-9

    2400

Bográcsgulyás, marhahúsból, kolompérra, répával, csipetkével 1-3-9

2400

Húsosfazék, marhából, zöldborsóval, sárgarépával, finommetélttel tálalva 1-3-9

2400


Készen, vagy majdnem

 

Marhapörkölt, kísérőnek burgonyás galuskával 1-3

5000

Milánói spagetti, sonkával, gombával, reszelt sajttal 1-3-7

3500

Csülök apraja ahogy a Banya szereti, csülök darabkák brassói szerűen, jó fokhagymásan pirítgatva, májjal, fűszeres- héjas burgonyagerezdekkel

5000


Csülkök

 

Bakter csülök, az összetevők a serpenyőbe, a következő sorrendbe kerülnek: sült krumpli, sült csülök, reszelt sajt, tejföl, lapon sült húsos szalonna 7

6800

Csülök Becsei módra, a ropogósra sütött csülök mellé ragut pirítunk húsos szalonnából, hagymából, májból, amit borssal, majoránnával ízesítünk, hasábburgonyával és párolt rizzsel tálaljuk

6800

Csülök Pékné, abált csülök sütve, nagy hagymás, fűszeres, héjas sült burgonyával

6600

Betyár csülök, a kemencében sütött csülköt kapros, gombás, paprikás, tejfölös mártásos galuskával tálaljuk 1-3-7

6990

 Tépett csülök BBQ szósszal, fűszeres lében hosszan abáljuk, sütjük, serpenyőben bbq mártással és hasábburgonyával tálaljuk 1-3-7-9-10

6800

Tóth csülök, a kemencében pirított csülköt tejfölös, szalonnás, juhtúrós sztrapacskával adjuk fel 1-3-7

 

6990

Bundás csülök, avagy Csülök & Chips, a csülköt kicsontozzuk, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, bő zsírban kisütjük, sült krumplival gondoljuk 1-3

 

 

6600

Mészáros csülök, fűszeres, sült csülök serpenyőben pirított hagymás, savanyú uborkás, füstölt tarja kockás, mustáros- borsos raguval, vegyes körettel 10

6800

Paleo csülök, a pirosra sütött, fűszerezett csülök mellé rostlapon zöldségeket sütünk, serpenyőben adjuk asztalra

6600

 Ördöngös csücsök csípősmártással, hosszan és fűszeresen abált csülök, serpenyőben, paradicsomos, erős paprikás, mustáros mártással sütve, hasábbal körítve 1-7-9-10

6600

Tabáni csülök - sült csülök lisztben forgatott sült hagymakarikákkal és hasábbal 1

6800


Bundában

 

Bécsi szűz, sült krumplival 1

5500

Betyárborda, füstölt kolbásszal, sajttal, vörös hagymával és szalonnával töltött sertéskaraj bundázva, kirántva, vegyes körettel feladva 1-3-7

5990

Zöld Kapu szelet- karaj kolbásszal, sonkával, sajttal töltve, bundában, milánói spagettivel 1-3-7

5990

Jércemellfilé rántva, zöldborsós rizzsel, 1-3

5500

Rántott szelet, karaj, hasábbal, 1-3

5500

Olasz töltike, füstölt tarjával és sajttal töltött karaj rántva, milánói spagettivel, reszelt sajttal beborítva, persze lehet Milánói karaj is 1-3-7

5990

Rántott sajt, trappista, hasábburgonyával, párolt rizzsel, tartárral 1-3-7-10

4000

Cordon karaj, rizzsel és hasábburgonyával kínáljuk 1-3

5500

Gomolyás szűz, szűzpecsenye gomalyatúróval töltve, rántva, zöldborsós rizzsel asztalra téve 1-3-7

5990

Camembert bundában, párolt rizzsel, áfonyalekvárral vagy tartármártással 1-3-7-10

   4000


Roston, serpenyőben

 

Galgamácsai cigánypecsenye, jó fokhagymásan sült karaj, kakastaréjjal, sült krumplival, fatányéron

5500

Bélszín zöldbors mártással, tejszínnel készítve, steak burgonyával tálalva 7-10

7990

Kevi jérce, a mellfilét kolozsvári szalonna csíkokkal megsütjük, majd a szalonnát sajttal a húsra tesszük, amit sütőben ráolvasztunk, vegyes körettel kínáljuk 7

5500

Szűzpecsenye pásztorlány módra, roston sütve, tejszínes kapormártással, sült szárnyas májjal összepárolva, steakburgonyával tálalva 7-10

5990

Pokoltokány ördögmártással, bélszíncsíkok szalonnán pirítva, paradicsomos, erős paprikás, mustáros csípősmártással, fűszeres steak burgonyával, fatányéron kínáljuk 1-7-9-10

7990

Holstein hátszín, lapon sütve, tükörtojásokkal, sült krumplival 3-10

6000

Búbos csibe, jércemellfilé roston sütve húsos szalonnával beterítve, camembert sajttal befedve, kemencében sütve, sült burgonyával 7

5990

Erdélyi bélszíntokány, füstölt kolbásszal, vöröshagymával, szalonnával, savanyú uborka csíkokkal, mustárral pirított vesepecsenye csíkok, hasábburgonyára halmozva 10

7990

Sajtos beles, bélszín, tejszínes cheddar sajtmártással, hasábbal 7-10

7990

Brassai aprópecsenye, szűzpecsenyéből jó fokhagymásan, borssal fűszerezve, szalonnával frissen sütve, steak burgonyával összerázva

5500

Roston jércemellfilé, vegyes körettel

5500

Klasszikus beles, roston bélszín tükörtojással és sült burgonyával 3-10

7500

Hagymás rostélyos, lisztben forgatott, sült vereshagyma karikákkal, hasábburgonyával feladva 1-10

6500

Flekken fatányéron, fűszeres rostonsült karaj, steakburgonyával, fatányéron, vagy (csak itt volt hely neki) a Pufesz karaja, roston grill zöldekkel sütve

5500

Bakonyi szűz, sertés java szalonnazsíron sütve, tejfeles, gombás, füstölt szalonnás mártással párolva, galuskával feladva 1-3-7

5990

Hátszín Udvarmester módra, magyaros fűszervajjal, hasábburgonyával 7-10

6000

Kertész Vince sültje, jércemellfilé joghurtos, rokfortos vegyes salátával 7

 

Tatár beefsteak és barátai

5990

Tatár beefsteak, érlelt bélszínből, pirítóssal, bekeverve 1-3-10

4800

Sztrapacsek, burgonyás (tót) galuska juhtúróval, tejföllel és pirított, húsos szalonnával 1-3-7

4000

Mexikó császárának családi csülke, sütve, füstölt tarja kockás, savanyú uborkás, jalapenos, mustáros- borsos raguval, serpenyőben pirított hagymával, vegyes körettel feladva 10

6990

Hortobágyi „gyümölcsleves”, a csülökre ragut pirítunk kolozsvári szalonnából, hagymából, füstölt kolbászból, fűszerpaprikával és fokhagymával ízesítjük, sült fűszeres krumplival tálaljuk

6990

Alpokaljai csülök, kemencében, szeletelt füstölt tarjával sütött csülök, bajor káposztával (dinsztelt savanyúkáposzta) és hasábburgonyával tálalva

6990

Káposztás sztrapacskás csülök, sült hús, szalonnával pirított  savanyúkáposztás sztrapacskával, tejfeldíszítéssel J 1-3

6990

Balánbányai káposztáscsülök, csülök darabkák, piros paprikás, húsos szalonnás savanyú káposztával rotyogtatva, serpenyőben

  5000

Bácskai pecsenye, csíkozott karaj, csirkemáj, füstöltkolbász együtt pirítva, borssal, fokhagymával fűszerezve, pároltrizs ágyon, serpenyőben

5990

 

Köretek pluszban

 

Hasábburgonya

1000

Grill zöldek, serpenyőben

2000

Párolt rizs

1000

Zöldborsós rizs

1000

Steak burgonya

1500

Burgonyás galuska 1-3

1000


Savanyúságok, saláták

 

Vecsési savanyúságok, csípős almapaprika, savanyú uborka, csalamádé

1000

Vegyes saláta joghurtos, rokfortos dressinggel 7

2300

Uborkasaláta ecetesen, vagy Káposztasaláta 

1000

 

Csemegék

Csöngei túrógombóc tejfellel, vajon pirított zsemlyemorzsával és porcukorral 1-3-7

2300

Csöngei túrógombóc áfonya öntettel, vajon pirított zsemlyemorzsával, porcukorral 1-3-7

2300

Császármorzsa, más néven a smarni 1-3-7

2300

Gesztenyepüré tejszínhabbal kehelyben 1-7

 

2000

Csokis fagyi, fagylalt, rumos csokoládéöntettel, csokis keksszel, tejszínhabbal 1-3-7

2300

Gyümölcsös fagylalt, vanília őszibarackbefőttel, tejszínhabbal 1-7

 

2300

 

Tálak

Rántott tál 2 személyre, rántott sajt, jércemellfilé rántva, rántott karaj hasábbal 1-3-7-10

13000

Sörivóknak való 4 főre, flekken, rántott jércemell, Ördöngös csücsök, rántott trappista, süt krumplival, tartárral és steak burgonyával 1-3-7-9-10

20000

Bőségtál 4 emberes, zöld kapu szelet, roston karaj, rántott jércemellfilé, betyárborda, vegyes körettel 1-3-7-10

 

21000

 

- A számla végösszege nem tartalmaz szervízdíjat

-Kosár kenyér 300, Szelet 100,

- Kis/ fél adag/ kétfelé tálalt ételeinket, tételenként/ adagonként/tányéronként

 70%- os áron áruljuk.

- Csomagolásra 200, forintot számolunk ételenként, leveses dobozért 100, forintot darabonként, elvitel esetében is.

- + teríték 1000, forint

- Torta szerviz 500, forint/ fő

- Asztalonként minden esetben, csak egy nyugtát/ számlát tudunk adni.

 

Allergén összetevők:
1. Glutént tartalmazó gabona és azokból készült termékek (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-
búza vagy ezek hibrid változatai)
2. Rákfélék, kagylók és azokból készült termékek 

 3.Tojás és abból készült termékek
4. Halak és azokból készült termékek
5. Földimogyoró és abból készült termékek
6. Szójabab és abból készült termékek
7. Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt is)
8. Diófélék (mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia),
kesudió (Anacardium occidentale), pekándió [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], brazil dió
(Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia és queenslandi dió (Macadamia ternifolia)
9. Zeller és abból készült termékek
10. Mustár és abból készült termékek
11. Szezámmag és abból készült termékek
12. Kén-dioxid és SO2 -ben kifejezett szulfitok 10mg/kg, illetve 10mg/liter koncentrációt meghaladó
mennyiségben
13. Csillagfürt és abból készült termékek (farkasbabliszt/Lupinliszt)
14. Puhatestűek és abból készült
Ha az étel tartalmazza az allergént receptúra szerint, feltüntetjük az allergén anyag

 

 

 

 

vissza