Étlap

 

Étlap

.

Kanalaznivalók

 

Jókai bableves, füstölt hússal, csipetkével, fokhagymás rántással, tejföllel 1-3-7-9

2700

Babgulyás, marha és füstölt húsokkal, csipetkével, kockaburgonyával, sárgarépával, tejfellel 1-3-7-9

    2700

Bográcsgulyás, marhahúsból, kolompérra, répával, csipetkével 1-3-9

2700

Húsosfazék, marhából, zöldborsóval, sárgarépával, finommetélttel tálalva 1-3-9

2700


Készen, vagy majdnem

 

 Marhapörkölt, kísérőnek burgonyás galuskával 1-3

5000

Milánói spagetti, sonkával, gombával, reszelt sajttal 1-3-7

4000

Csülök apraja ahogy a Banya szereti, J csülök darabkák brassói szerűen, jó fokhagymásan pirítgatva, májjal, fűszeres- héjas burgonyagerezdekkel

5500

Tatár beefsteak, érlelt bélszínből, pirítóssal, bekeverve 1-3-10

5000

Sztrapacsek, burgonyás (tót) galuska juhtúróval, tejföllel és pirított, húsos szalonnával 1-3-7

4000


Csülkök

 

Bakter csülök, az összetevők a serpenyőbe, a következő sorrendbe kerülnek: sült krumpli, sült csülök, reszelt sajt, tejföl, lapon sült húsos szalonna 7

6990

Csülök Becsei módra, a ropogósra sütött csülök mellé ragut pirítunk húsos szalonnából, hagymából, májból, amit borssal, majoránnával ízesítünk, hasábburgonyával és párolt rizzsel tálaljuk

6990

Csülök Pékné, abált csülök sütve, nagy hagymás, fűszeres, héjas sült burgonyával

6990

Betyár csülök, a kemencében sütött csülköt kapros, gombás, paprikás, tejfölös mártásos galuskával tálaljuk 1-3-7

6990

 Tépett csülök BBQ szósszal, fűszeres lében hosszan abáljuk, sütjük, serpenyőben bbq mártással és hasábburgonyával tálaljuk 1-3-7-9-10

6990

Mexikó császárának családi csülke, sütve, füstölt tarja kockás, savanyú uborkás, jalapenos, mustáros- borsos raguval, serpenyőben pirított hagymával, vegyes körettel feladva 10

6990

Hortobágyi „gyümölcsleves”, a csülökre ragut pirítunk kolozsvári szalonnából, hagymából, füstölt kolbászból, fűszerpaprikával és fokhagymával ízesítjük, sült fűszeres krumplival tálaljuk

6990

Tóth csülök, a kemencében pirított csülköt tejfölös, szalonnás, juhtúrós sztrapacskával adjuk fel 1-3-7

 

6990

Bundás csülök, avagy Csülök & Chips, a csülköt kicsontozzuk, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, bő zsírban kisütjük, sült krumplival gondoljuk 1-3

 

 

6990

Mészáros csülök, fűszeres, sült csülök serpenyőben pirított hagymás, savanyú uborkás, füstölt tarja kockás, mustáros- borsos raguval, vegyes körettel 10

6990

Paleo csülök, a pirosra sütött, fűszerezett csülök mellé rostlapon zöldségeket sütünk, serpenyőben adjuk asztalra

6990

 Ördöngös csücsök csípősmártással, hosszan és fűszeresen abált csülök, serpenyőben, paradicsomos, erős paprikás, mustáros mártással sütve, hasábbal körítve 1-7-9-10

6990

Tabáni csülök - sült csülök lisztben forgatott sült hagymakarikákkal és hasábbal 1

6990

Alpokaljai csülök, kemencében, szeletelt füstölt tarjával sütött csülök, bajor káposztával (dinsztelt savanyúkáposzta) és hasábburgonyával tálalva

6990

Káposztás sztrapacskás csülök, sült hús, szalonnával pirított  savanyúkáposztás sztrapacskával, tejfeldíszítéssel J 1-3

6990

Balánbányai káposztáscsülök, csülök darabkák, piros paprikás, húsos szalonnás savanyú káposztával rotyogtatva, serpenyőben

  5500

 

Bundában

 

Bécsi szűz, sült krumplival 1

5990

Betyárborda, füstölt kolbásszal, sajttal, vörös hagymával és szalonnával töltött sertéskaraj bundázva, kirántva, vegyes körettel feladva 1-3-7

5990

Rántott csirkecombok (filézve), hasábbal 1-3

5500

Zöld Kapu szelet- karaj kolbásszal, sonkával, sajttal töltve, bundában, milánói spagettivel 1-3-7

5990

Jércemellfilé rántva, zöldborsós rizzsel, 1-3

5800

Rántott szelet, karaj, hasábbal, 1-3

5800

Olasz töltike, füstölt tarjával és sajttal töltött karaj rántva, milánói spagettivel, reszelt sajttal beborítva, persze lehet Milánói karaj is 1-3-7

5990

Böllér töltike, sertéskaraj savanyú uborkával és mustáros füstölthússal töltikézve, lisztbe, tojásba, zsemlyemorzsába forgatva, steak burgonyával 1-3-10

5990

Rántott sajt, trappista, hasábburgonyával, párolt rizzsel, tartárral 1-3-7-10

4400

Cordon karaj, rizzsel és hasábburgonyával kínáljuk 1-3

5990

Gomolyás szűz, szűzpecsenye gomalyatúróval töltve, rántva, zöldborsós rizzsel asztalra téve 1-3-7

5990

Camembert bundában, párolt rizzsel, áfonyalekvárral vagy tartármártással 1-3-7-10

   4400

 

Roston, serpenyőben

 

Galgamácsai cigánypecsenye, jó fokhagymásan sült karaj, kakastaréjjal, sült krumplival, fatányéron

5990

Bácskai pecsenye, csíkozott karaj, csirkemáj, füstöltkolbász együtt pirítva, borssal, fokhagymával fűszerezve, pároltrizs ágyon, serpenyőben

5990

Csárda pecsenye, csíkozott szűz, borsosan, fokhagymásan, füstölt szalonnával és kolbásszal, serpenyőben zsírján sütve, hasábbal összeforgatva

5990

Bélszín zöldbors mártással, tejszínnel készítve, steak burgonyával tálalva 7-10

8500

Kevi jérce, a mellfilét kolozsvári szalonna csíkokkal megsütjük, majd a szalonnát sajttal a húsra tesszük, amit sütőben ráolvasztunk, vegyes körettel kínáljuk 7

5990

Bökfalvi jércemell roston, roquefort sajtos, borsos tejszínes mártással, párolt rizzsel 7

5990

Szűzpecsenye pásztorlány módra, roston sütve, tejszínes kapormártással, sült szárnyas májjal összepárolva, steakburgonyával tálalva 7-10

5990

Pokoltokány ördögmártással, bélszíncsíkok szalonnán pirítva, paradicsomos, erős paprikás, mustáros csípősmártással, fűszeres steak burgonyával, fatányéron kínáljuk 1-7-9-10

8500

Jérce Óvári, rostonsült mellfilére sonkát, paradicsom karikákat és sajtot teszünk, kemencében megsütjük, vegyes körettel tálaljuk 7

5990

Hátszíntorony, roston sült hátszín szeletek közé csirkemájat és húsos szalonnát sütünk, párolt rizzsel kínáljuk 10

6990

Holstein hátszín, lapon sütve, tükörtojásokkal, sült krumplival 3-10

5990

Búbos csibe, jércemellfilé roston sütve húsos szalonnával beterítve, camembert sajttal befedve, kemencében sütve, sült burgonyával 7

5990

Tárkonyos hátas, sült hús tárkonyos, paprikás, tejfeles, gombás mártással,  összerottyantva, krumplis galuskával 1-3-7-10

7500

Jérce Garibaldi, a natúron sütött jércefilére sült füstölttarja, tükörtojás, sajt kerül, sütőben készre piritjük, zöldborsós rizzsel tálaljuk 3-7

5990

Erdélyi bélszíntokány, füstölt kolbásszal, vöröshagymával, szalonnával, savanyú uborka csíkokkal, mustárral pirított vesepecsenye csíkok, hasábburgonyára halmozva 10

8500

Sajtos beles, bélszín, tejszínes cheddar sajtmártással, hasábbal 7-10

8500

Kolozsvári karaj, velesült húsos szalonnával, csirkemájjal, paradicsommal, sajttal csőben sütve, fűszeres- héjas burgonyával körítve 7

5990

Brassai aprópecsenye, szűzpecsenyéből jó fokhagymásan, borssal fűszerezve, szalonnával frissen sütve, steak burgonyával összerázva

5990

Roston jércemellfilé, vegyes körettel

5800

Klasszikus beles, roston bélszín tükörtojással és sült burgonyával 3-10

8500

Tüske pecsenye, sertés szűzcsíkok vereshagymán, húsos szalonnával sütve, zsenge zöldborsóval gazdagítva, párolt rizsre halmozva

5990

Talján szelet; jércemellfilé roston, beborítva sonkával, sajttal, csőben sütve, márványsajtos, joghurtos dresszing salátával 7

5990

Hagymás rostélyos, lisztben forgatott, sült vereshagyma karikákkal, hasábburgonyával feladva 1-10

7500

Flekken fatányéron, fűszeres rostonsült karaj, steakburgonyával, fatányéron, vagy (csak itt volt hely neki) a Pufesz karaja, roston grill zöldekkel sütve

5990

Héhalmi piros pecsenye, szűzcsíkok serpenyőben, szalonnával, kapribogyóval olajba tett aszalt paradicsommal sütve, pirospecsenyés fűszerekkel, hasábbal összerázva

5990

Bakonyi szűz, sertés java szalonnazsíron sütve, tejfeles, gombás, füstölt szalonnás mártással párolva, galuskával feladva 1-3-7

5990

Kakasdi serpenyős csirke, csirkecombok kicsontozva, roston sütve, tükörtojással és sült húsos szalonnával, drót fülű serpenyőben, vegyes körettel 3

5500

Hátszín Udvarmester módra, magyaros fűszervajjal, hasábburgonyával 7-10

6990

 

Őszibarackos jérce, őszibarackkal és trappistával csőben sütve, párolt rizzsel 7

5990

Kertész Vince sültje, jércemellfilé joghurtos, rokfortos vegyes salátával 7

5990

 

Köretek pluszban

 

Hasábburgonya

1000

Grill zöldek, serpenyőben

2000

Párolt rizs

1000

Zöldborsós rizs

1000

Steak burgonya

1500

Burgonyás galuska 1-3

1000

 

Savanyúságok, saláták 

 

Vecsési savanyúságok, csípős almapaprika, savanyú uborka, csalamádé

1000

Vegyes saláta joghurtos, rokfortos dressinggel 7

2300

Uborkasaláta ecetesen, vagy Káposztasaláta 

1000

  

Csemegék 

Csöngei túrógombóc tejfellel, vajon pirított zsemlyemorzsával és porcukorral 1-3-7

2500

Csöngei túrógombóc áfonya öntettel, vajon pirított zsemlyemorzsával, porcukorral 1-3-7

2500

Császármorzsa, más néven a smarni 1-3-7

2500

Gesztenyepüré tejszínhabbal kehelyben 1-7

 

2500

Csokis fagyi, fagylalt, csokoládéöntettel, csokis keksszel, tejszínhabbal 1-3-7

2500

Gyümölcsös fagylalt, vanília őszibarackbefőttel, tejszínhabbal 1-7

 

2500

   

Tálak 

Rántott tál 2 személyre, rántott sajt, jércemellfilé rántva, rántott karaj hasábbal 1-3-7-10

14500

Sörivóknak való 4 főre, flekken, rántott jércemell, Ördöngös csücsök, rántott trappista, süt krumplival, tartárral és steak burgonyával 1-3-7-9-10

20000

Bőségtál 4 emberes, zöld kapu szelet, roston karaj, rántott jércemellfilé, betyárborda, vegyes körettel 1-3-7-10

 

21500

 

  

- A számla végösszege nem tartalmaz szervízdíjat

-Kosár kenyér 300, Szelet 100,

- Kis/ fél adag/ kétfelé tálalt ételeinket, tételenként/ adagonként/tányéronként

 70%- os áron áruljuk.

- Csomagolásra 200, forintot számolunk ételenként, leveses dobozért 100, forintot darabonként, elvitel esetében is.

- + teríték 1000, forint

- Torta szerviz 500, forint/ fő

- Asztalonként minden esetben, csak egy nyugtát/ számlát tudunk adni. Külön- külön fizetésre nincs mód.

 

 

 

 

 

 

Allergén összetevők:
1. Glutént tartalmazó gabona és azokból készült termékek (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-
búza vagy ezek hibrid változatai)
2. Rákfélék, kagylók és azokból készült termékek 

 3.Tojás és abból készült termékek
4. Halak és azokból készült termékek
5. Földimogyoró és abból készült termékek
6. Szójabab és abból készült termékek
7. Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt is)
8. Diófélék (mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia),
kesudió (Anacardium occidentale), pekándió [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], brazil dió
(Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia és queenslandi dió (Macadamia ternifolia)
9. Zeller és abból készült termékek
10. Mustár és abból készült termékek
11. Szezámmag és abból készült termékek
12. Kén-dioxid és SO2 -ben kifejezett szulfitok 10mg/kg, illetve 10mg/liter koncentrációt meghaladó
mennyiségben
13. Csillagfürt és abból készült termékek (farkasbabliszt/Lupinliszt)
14. Puhatestűek és abból készült
Ha az étel tartalmazza az allergént receptúra szerint, feltüntetjük az allergén anyag sorszámát.

 

vissza