.
Kanalaznivalók |
|
Jókai bableves, füstölt hússal, csipetkével, fokhagymás rántással, tejföllel 1-3-7-9 | 2400 |
Babgulyás, marha és füstölt húsokkal, csipetkével, kockaburgonyával, sárgarépával, tejfellel 1-3-7-9 | 2400 |
Bográcsgulyás, marhahúsból, kolompérra, répával, csipetkével 1-3-9 | 2400 |
Húsosfazék, marhából, zöldborsóval, sárgarépával, finommetélttel tálalva 1-3-9 | 2400 |
Készen, vagy majdnem |
|
Marhapörkölt, kísérőnek burgonyás galuskával 1-3 | 5000 |
Milánói spagetti, sonkával, gombával, reszelt sajttal 1-3-7 | 3500 |
Csülök apraja ahogy a Banya szereti, csülök darabkák brassói szerűen, jó fokhagymásan pirítgatva, májjal, fűszeres- héjas burgonyagerezdekkel | 5000 |
Csülkök |
|
Bakter csülök, az összetevők a serpenyőbe, a következő sorrendbe kerülnek: sült krumpli, sült csülök, reszelt sajt, tejföl, lapon sült húsos szalonna 7 | 6800 |
Csülök Becsei módra, a ropogósra sütött csülök mellé ragut pirítunk húsos szalonnából, hagymából, májból, amit borssal, majoránnával ízesítünk, hasábburgonyával és párolt rizzsel tálaljuk | 6800 |
Csülök Pékné, abált csülök sütve, nagy hagymás, fűszeres, héjas sült burgonyával | 6600 |
Betyár csülök, a kemencében sütött csülköt kapros, gombás, paprikás, tejfölös mártásos galuskával tálaljuk 1-3-7 | 6990 |
Tépett csülök BBQ szósszal, fűszeres lében hosszan abáljuk, sütjük, serpenyőben bbq mártással és hasábburgonyával tálaljuk 1-3-7-9-10 | 6800 |
Tóth csülök, a kemencében pirított csülköt tejfölös, szalonnás, juhtúrós sztrapacskával adjuk fel 1-3-7
| 6990 |
Bundás csülök, avagy Csülök & Chips, a csülköt kicsontozzuk, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, bő zsírban kisütjük, sült krumplival gondoljuk 1-3
|
6600 |
Mészáros csülök, fűszeres, sült csülök serpenyőben pirított hagymás, savanyú uborkás, füstölt tarja kockás, mustáros- borsos raguval, vegyes körettel 10 | 6800 |
Paleo csülök, a pirosra sütött, fűszerezett csülök mellé rostlapon zöldségeket sütünk, serpenyőben adjuk asztalra | 6600 |
Ördöngös csücsök csípősmártással, hosszan és fűszeresen abált csülök, serpenyőben, paradicsomos, erős paprikás, mustáros mártással sütve, hasábbal körítve 1-7-9-10 | 6600 |
Tabáni csülök - sült csülök lisztben forgatott sült hagymakarikákkal és hasábbal 1 | 6800 |
Bundában |
|
Bécsi szűz, sült krumplival 1 | 5500 |
Betyárborda, füstölt kolbásszal, sajttal, vörös hagymával és szalonnával töltött sertéskaraj bundázva, kirántva, vegyes körettel feladva 1-3-7 | 5990 |
Zöld Kapu szelet- karaj kolbásszal, sonkával, sajttal töltve, bundában, milánói spagettivel 1-3-7 | 5990 |
Jércemellfilé rántva, zöldborsós rizzsel, 1-3 | 5500 |
Rántott szelet, karaj, hasábbal, 1-3 | 5500 |
Olasz töltike, füstölt tarjával és sajttal töltött karaj rántva, milánói spagettivel, reszelt sajttal beborítva, persze lehet Milánói karaj is 1-3-7 | 5990 |
Rántott sajt, trappista, hasábburgonyával, párolt rizzsel, tartárral 1-3-7-10 | 4000 |
Cordon karaj, rizzsel és hasábburgonyával kínáljuk 1-3 | 5500 |
Gomolyás szűz, szűzpecsenye gomalyatúróval töltve, rántva, zöldborsós rizzsel asztalra téve 1-3-7 | 5990 |
Camembert bundában, párolt rizzsel, áfonyalekvárral vagy tartármártással 1-3-7-10 | 4000 |
Roston, serpenyőben |
|
Galgamácsai cigánypecsenye, jó fokhagymásan sült karaj, kakastaréjjal, sült krumplival, fatányéron | 5500 |
Bélszín zöldbors mártással, tejszínnel készítve, steak burgonyával tálalva 7-10 | 7990 |
Kevi jérce, a mellfilét kolozsvári szalonna csíkokkal megsütjük, majd a szalonnát sajttal a húsra tesszük, amit sütőben ráolvasztunk, vegyes körettel kínáljuk 7 | 5500 |
Szűzpecsenye pásztorlány módra, roston sütve, tejszínes kapormártással, sült szárnyas májjal összepárolva, steakburgonyával tálalva 7-10 | 5990 |
Pokoltokány ördögmártással, bélszíncsíkok szalonnán pirítva, paradicsomos, erős paprikás, mustáros csípősmártással, fűszeres steak burgonyával, fatányéron kínáljuk 1-7-9-10 | 7990 |
Holstein hátszín, lapon sütve, tükörtojásokkal, sült krumplival 3-10 | 6000 |
Búbos csibe, jércemellfilé roston sütve húsos szalonnával beterítve, camembert sajttal befedve, kemencében sütve, sült burgonyával 7 | 5990 |
Erdélyi bélszíntokány, füstölt kolbásszal, vöröshagymával, szalonnával, savanyú uborka csíkokkal, mustárral pirított vesepecsenye csíkok, hasábburgonyára halmozva 10 | 7990 |
Sajtos beles, bélszín, tejszínes cheddar sajtmártással, hasábbal 7-10 | 7990 |
Brassai aprópecsenye, szűzpecsenyéből jó fokhagymásan, borssal fűszerezve, szalonnával frissen sütve, steak burgonyával összerázva | 5500 |
Roston jércemellfilé, vegyes körettel | 5500 |
Klasszikus beles, roston bélszín tükörtojással és sült burgonyával 3-10 | 7500 |
Hagymás rostélyos, lisztben forgatott, sült vereshagyma karikákkal, hasábburgonyával feladva 1-10 | 6500 |
Flekken fatányéron, fűszeres rostonsült karaj, steakburgonyával, fatányéron, vagy (csak itt volt hely neki) a Pufesz karaja, roston grill zöldekkel sütve | 5500 |
Bakonyi szűz, sertés java szalonnazsíron sütve, tejfeles, gombás, füstölt szalonnás mártással párolva, galuskával feladva 1-3-7 | 5990 |
Hátszín Udvarmester módra, magyaros fűszervajjal, hasábburgonyával 7-10 | 6000 |
Kertész Vince sültje, jércemellfilé joghurtos, rokfortos vegyes salátával 7
Tatár beefsteak és barátai | 5990 |
Tatár beefsteak, érlelt bélszínből, pirítóssal, bekeverve 1-3-10 | 4800 |
Sztrapacsek, burgonyás (tót) galuska juhtúróval, tejföllel és pirított, húsos szalonnával 1-3-7 | 4000 |
Mexikó császárának családi csülke, sütve, füstölt tarja kockás, savanyú uborkás, jalapenos, mustáros- borsos raguval, serpenyőben pirított hagymával, vegyes körettel feladva 10 | 6990 |
Hortobágyi „gyümölcsleves”, a csülökre ragut pirítunk kolozsvári szalonnából, hagymából, füstölt kolbászból, fűszerpaprikával és fokhagymával ízesítjük, sült fűszeres krumplival tálaljuk | 6990 |
Alpokaljai csülök, kemencében, szeletelt füstölt tarjával sütött csülök, bajor káposztával (dinsztelt savanyúkáposzta) és hasábburgonyával tálalva | 6990 |
Káposztás sztrapacskás csülök, sült hús, szalonnával pirított savanyúkáposztás sztrapacskával, tejfeldíszítéssel J 1-3 | 6990 |
Balánbányai káposztáscsülök, csülök darabkák, piros paprikás, húsos szalonnás savanyú káposztával rotyogtatva, serpenyőben | 5000 |
Bácskai pecsenye, csíkozott karaj, csirkemáj, füstöltkolbász együtt pirítva, borssal, fokhagymával fűszerezve, pároltrizs ágyon, serpenyőben | 5990 |
Köretek pluszban |
|
Hasábburgonya | 1000 |
Grill zöldek, serpenyőben | 2000 |
Párolt rizs | 1000 |
Zöldborsós rizs | 1000 |
Steak burgonya | 1500 |
Burgonyás galuska 1-3 | 1000 |
Savanyúságok, saláták |
|
Vecsési savanyúságok, csípős almapaprika, savanyú uborka, csalamádé | 1000 |
Vegyes saláta joghurtos, rokfortos dressinggel 7 | 2300 |
Uborkasaláta ecetesen, vagy Káposztasaláta | 1000 |
Csemegék
Csöngei túrógombóc tejfellel, vajon pirított zsemlyemorzsával és porcukorral 1-3-7 | 2300 |
Csöngei túrógombóc áfonya öntettel, vajon pirított zsemlyemorzsával, porcukorral 1-3-7 | 2300 |
Császármorzsa, más néven a smarni 1-3-7 | 2300 |
Gesztenyepüré tejszínhabbal kehelyben 1-7
| 2000 |
Csokis fagyi, fagylalt, rumos csokoládéöntettel, csokis keksszel, tejszínhabbal 1-3-7 | 2300 |
Gyümölcsös fagylalt, vanília őszibarackbefőttel, tejszínhabbal 1-7
| 2300 |
Tálak
Rántott tál 2 személyre, rántott sajt, jércemellfilé rántva, rántott karaj hasábbal 1-3-7-10 | 13000 |
Sörivóknak való 4 főre, flekken, rántott jércemell, Ördöngös csücsök, rántott trappista, süt krumplival, tartárral és steak burgonyával 1-3-7-9-10 | 20000 |
Bőségtál 4 emberes, zöld kapu szelet, roston karaj, rántott jércemellfilé, betyárborda, vegyes körettel 1-3-7-10
| 21000 |
- A számla végösszege nem tartalmaz szervízdíjat
-Kosár kenyér 300, Szelet 100,
- Kis/ fél adag/ kétfelé tálalt ételeinket, tételenként/ adagonként/tányéronként
70%- os áron áruljuk.
- Csomagolásra 200, forintot számolunk ételenként, leveses dobozért 100, forintot darabonként, elvitel esetében is.
- + teríték 1000, forint
- Torta szerviz 500, forint/ fő
- Asztalonként minden esetben, csak egy nyugtát/ számlát tudunk adni.
Allergén összetevők:
1. Glutént tartalmazó gabona és azokból készült termékek (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-
búza vagy ezek hibrid változatai)
2. Rákfélék, kagylók és azokból készült termékek
3.Tojás és abból készült termékek
4. Halak és azokból készült termékek
5. Földimogyoró és abból készült termékek
6. Szójabab és abból készült termékek
7. Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt is)
8. Diófélék (mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia),
kesudió (Anacardium occidentale), pekándió [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], brazil dió
(Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia és queenslandi dió (Macadamia ternifolia)
9. Zeller és abból készült termékek
10. Mustár és abból készült termékek
11. Szezámmag és abból készült termékek
12. Kén-dioxid és SO2 -ben kifejezett szulfitok 10mg/kg, illetve 10mg/liter koncentrációt meghaladó
mennyiségben
13. Csillagfürt és abból készült termékek (farkasbabliszt/Lupinliszt)
14. Puhatestűek és abból készült
Ha az étel tartalmazza az allergént receptúra szerint, feltüntetjük az allergén anyag