Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel

Kakaós keverős

 

Kakaós keverős

Hozzávalók a tésztához:
2,5 csésze liszt
1,5 csésze cukor
1/2 csésze kakaó
2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
2/3 csésze olaj
2 evőkanál ecet
1 evőkanál vanília
2 csésze hideg kávé
Tetejére:
1/4 csésze cukor
3/4 teáskanál fahéj

Elkészítés:

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, vajazzunk ki egy tetszőleges méretű sütőformát. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót egy nagy tálban. Adjuk hozzá az olajat, az ecetet, a vaníliát és a kávét.

2. lépés

Keverjük össze egy habverővel csak finom mozdulatokkal. Ha összekevertük, töltsük a tésztát a formánkba, egyengessük el egy fakanál segítségével. Egyenletesen szórjuk meg a fahéjas cukorral a tetejét.

Süssük készre körülbelül 30-35 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kockákra.

vissza