Történet Óbuda étterem, mint régen

 

 

 A Zöld Kapu a múlt évezredben, 1997- ben nyílt családi kisvendéglő és étterem az Óbudai hagyományokat követi építészetileg, berendezésében, szín és íz világában, ital választékában. Ebben segítségünkre volt a család emlékezete, ami Óbudáról már az első világégés előttről tudósított, és a helyi hagyományőrző kör, a Braunhaxler.

 Ezért nyitottunk felújított Óbudai parasztházban, ezért a zöld ajtók, ablakok, spaletták és kapu, a piros- fehér kockás abrosz, a téglaburkolatú kerthelyiség muskátlikkal.

 Evégett másoltuk a kerthelyiség bútorait a dédnagymama pletykapadjáról.

 Emiatt a jellemzően hazai, közép európai, házias konyha, a kötelező magyar alapokkal és a sok- sok helyben megálmodott és elnevezett étellel.

  Kerüljük az élelmiszeripar félkész micsodáit, magunk készítjük fogásainkat és sok hozzávalót is. Bodza szörpöt, lekvárt, kovászos uborkát, lecsót, erős paprika port.

 Piros paprikát Kalocsáról, tésztát Martonéktól, savanyúságot Vecsésről vásárolunk közvetlenül a termelőtől.

 Hazai borokat, pezsgőket, ásványvizet. És vagy 25 féle pálinkát kínálunk gyomorerősítőnek, csapatáshoz. Kinek, hogy.

 Óbuda étterem, étterem Óbuda összetartozó szavak voltak, Óbuda a kiskocsmák, a kisvendéglők világa volt, ami a Zöld Kapuban feltámadt.

 

Várjuk Önöket szeretettel.