Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel

Virslivel töltött kiflik

 

Virslivel töltött kiflik

mézes- chilis mustárszósszal

A tésztához:
50 dkg rétesliszt
1,5 dl langyos tej
2 dkg friss élesztő
1 dl olaj
2 dl tejföl
1 teáskanál porcukor
2 teáskanál só

A töltelékhez:
3 pár bécsi – juhbeles- virsli
6 evőkanál mézes erdélyi mustár
1 kisebb habanero chili (ettől elég pikáns, azaz csípős lesz a szósz, a fele is elégséges, ha nem szeretjük csípősen)

1 felvert tojás a kenéshez

10 dkg sajt (gouda, parmezán vagy enyhén füstölt sajt) és kevés morzsolt oregánó a szóráshoz

A tejben a cukorral megfuttattam az élesztőt, majd minden hozzávalóval tésztát gyúrtam és megdagasztottam. Lefedve kelesztettem 40 percig.
Alaposan lisztezett deszkán, lazán átgyúrtam, kétfelé vettem a tésztát és két cipót formáztam belőle. Az egyiket visszatettem a tálba és lefedtem, a másikat kör alakúra kinyújtottam.
6 részre vágtam.

Fél-fél evőkanál mustárszószt elkentem a tészta cikk széles végén, majd egy-egy fél virslit helyeztem rá és kifli formára feltekertem.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket,majd megsütöm.

vissza