Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel

Vargabéles

 

Vargabéles

Töltelékhez: 0,5 kg cérnametélt megfőzve, 30 dkg mazsola vízbe áztatva, csipet só, 10 dkg margarin, 8 tojás, 20 dkg porcukor, 10 dkg vaníliás cukor, egy citrom héja lereszelve, 1 kg tehén túró, 6 dl tejfel,

tésztához: 30 dkg finom liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás

A töltelékhez a cérnametéltet összekeverjük 2 evőkanál vajjal. A 8 tojás sárgáját habosra keverjük a por és vaníliás cukorral, hozzáadjuk a reszelt citrom héjat, a krumplinyomón áttört túrót, a tejfölt, a lecsöpögtetett mazsolát, végül óvatosan hozzákeverjük a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük, majd sütőpapíron vékonyra kinyújtjuk azokat.

Az egyik fele a sütőpapírral együtt egy magas a tepsi aljára kerül, arra a töltelék jön, majd a másik kinyújtott tészta. Forró sütöben készre sütjük, porcukorral megszórva tálaljuk.

vissza