Menü
Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel Kisvendéglő és étterem Óbudán.
Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel

Tojással sült foszlós húsvéti kalács

 

Tojással sült foszlós húsvéti kalács

Hozzávalók:
6 kemény tojás
1 mk. só
80 g Rama
50 g porcukor
2 db tojássárgája
3,5 dl tej
30 g élesztő
500 g liszt
1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítése:
1.A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt, adunk hozzá még annyi lisztet, hogy galuska lágyságú legyen, tetejét megszórjuk liszttel, és kétszeresére kelesztjük kb 20 perc alatt.
2.Hozzáadjuk a maradék tejet és cukrot, a tojássárgákat, a sót, jól összedolgozzuk, majd 2-3 adagban beledagasztjuk az olvasztott, de nem meleg Ramát.
3.Ha már kétszeresére megkelt, lisztezett deszkán lazán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, hengereket sodrunk belőle, megfonjuk. Ramával kikent kerek tortaformába kanyarítjuk úgy, hogy a végek a közepére kerüljenek.
4.Letakarjuk és langyos helyen addig kelesztjük, amíg a tészta már majdnem a forma pereméig ér. Belenyomkodjuk a beolajozott és a keskenyedő végén tojástűvel kiszúrt, -ez kerül felülre- kemény tojásokat, megkenjük a tésztát (a tojásokat nem) a tojássárgával és előmelegített sütőben, 200 fokon 40-45 percig sütjük.
5.A formában hagyjuk langyosra hűlni.

Forrás:sütigyár

vissza

Aktuális ajánlataink.

Kapcsolat


Zöld Kapu Vendéglő

Óbudán a Szőlő utca 42.- ben

telefon: 0036-1-387-70-28

asztalfoglalás: zoldkapufoglalas@gmail.com

nyitva: mindennap 11.30- 22.00 óráig

Zöld Kapu Vendéglő

Útvonaltervezés ide kattintva