Tojással sült foszlós húsvéti kalács

 

Tojással sült foszlós húsvéti kalács

Hozzávalók:
6 kemény tojás
1 mk. só
80 g Rama
50 g porcukor
2 db tojássárgája
3,5 dl tej
30 g élesztő
500 g liszt
1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítése:
1.A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt, adunk hozzá még annyi lisztet, hogy galuska lágyságú legyen, tetejét megszórjuk liszttel, és kétszeresére kelesztjük kb 20 perc alatt.
2.Hozzáadjuk a maradék tejet és cukrot, a tojássárgákat, a sót, jól összedolgozzuk, majd 2-3 adagban beledagasztjuk az olvasztott, de nem meleg Ramát.
3.Ha már kétszeresére megkelt, lisztezett deszkán lazán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, hengereket sodrunk belőle, megfonjuk. Ramával kikent kerek tortaformába kanyarítjuk úgy, hogy a végek a közepére kerüljenek.
4.Letakarjuk és langyos helyen addig kelesztjük, amíg a tészta már majdnem a forma pereméig ér. Belenyomkodjuk a beolajozott és a keskenyedő végén tojástűvel kiszúrt, -ez kerül felülre- kemény tojásokat, megkenjük a tésztát (a tojásokat nem) a tojássárgával és előmelegített sütőben, 200 fokon 40-45 percig sütjük.
5.A formában hagyjuk langyosra hűlni.

Forrás:sütigyár

vissza