Szilvás crumble

 

Szilvás crumble

Hozzávalók:

annyi szilva, amennyi vastagon beteríti a kiválasztott süti-formát
3 evőkanál barnacukor
100 g vaj
6 evőkanál liszt
3 evőkanál kristálycukor
2 deci tejszín
vaníliás cukor - ki mennyire szereti édesen a tejszínt

Elkészítés:

A szilvákat mossuk meg és vágjuk félbe (vagy akár 4 felé). Tegyük abba a tálba, amiben sütni fogjuk és szórjuk meg 2 kanál barnacukorral, kevergessük össze.
A tálat szilvástul berakom a sütőbe, amit 180°C-ra állítok és hagyom, hogy a szilvával melegedjen elő.
Amíg a szilva és a sütő melegszik, elkészítem a tésztát.
A lisztet és a kristálycukrot összekeverem és hozzámorzsolom a vajat. Ki kell kísérletezni melyik morzsa-méret az ideális számunkra, minél több lisztet használunk a morzsák annál kisebbre morzsolhatók lesznek.
Mire ezzel megvagyunk a sütő is elég meleg, vegyük ki a tálat, és a szilvára szórjuk rá a morzsát. A maradék 1 kanál barnacukrot hintsük a morzsa tetejére.
Tegyük a sütőbe és kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára. Amikor a lakásban kezd csodálatos illat terjengeni, verjük fel a tejszínt a vaníliás cukorral.
Azonnal fogyasztva forró és szétesik a tészta, így akinek végtelen akaratereje van, az várhat kicsit, amíg kihűl, én inkább kanalazom és égetem el a nyelvem, mert annyira finom

Otthonka blog

vissza