Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel

Sváb fánk

 

Sváb fánk

Hozzávalók: 1 kg liszt, 35 dkg zsír, 2 dkg élesztő, 3 dl (35 dkg) tejföl, 2 tojás sárgája, csipet só, szóda szükség szerint, kevés tej

Elkészítése:

A tejben az élesztőt megfuttatjuk. Ha megvan, akkor az alapanyagokat, a szikvíz nélkül gyúrjuk össze. Majd dagasszuk, míg megcsurran az eresz, közben, adjunk hozzá annyi szódát, hogy jó könnyű tésztát kapjunk.

Keleszteni nem kell. Nyújtsuk ki, 1 centiméternél ne legyen vastagabb. Vágjunk belőle, akkora kockákat, amekkorákat a formára fel tudunk tekerni. Ez nálunk kb. 10x10 centi. Tegyük a formára, rögzítsük vastag, tiszta, kifőzött spárgával

 Süssük ki bőszírban.

Ha kisült, szedjük le a formáról és hempergessük fahéjas porcukorba.

Fogyasszuk egésszéggel. Tölhető például tejszínhabbal is.

vissza