Menü
Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel Kisvendéglő és étterem Óbudán.
Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel

Rántott hal lila hagymás, ecetes burgonyasalátával

 

Rántott hal lila hagymás, ecetes burgonyasalátával

karácsonyra

Rántott hal lila hagymás, ecetes burgonyasalátával karácsonyra:

A pontypatkókat, vagy más halat (hekk filével is jó, csak balatoni legyen) besózzuk, néhány órát állni hagyjuk. Jó a megmaradt ünnepi hal is. A salátához héjában megfőzzük a

krumplit, majd a héját lehúzzuk, tálba karikázzuk, lila hagymával vegyesen. Bőven készítünk hozzá ecetes, sós, borsos, cukros levet, amit rá is öntünk, a még lehetőleg meleg krumplira. Majd az előkészített halat bepanírozzuk, bő zsírban kisütjük. Kihűlés után tálba rétegezzük. Krumpli saláta, rántott hal .... a tetejére saláta kerüljön. A végén annyi levet mindenképpen öntsünk rá, hogy az egészet el fedje. Állni hagyjuk, kamrában, hűtőben lefedve, ha tudjuk. Irodalmi adatok szerint 3 nap múlva a szálkák eltűnnek, de ennyi ideig még sosem tartott ki.
vissza

Aktuális ajánlataink.

Kapcsolat


Zöld Kapu Vendéglő

Óbudán a Szőlő utca 42.- ben

telefon: 0036-1-387-70-28

asztalfoglalás: zoldkapufoglalas@gmail.com

nyitva: mindennap 11.30- 22.00 óráig

Zöld Kapu Vendéglő

Útvonaltervezés ide kattintva