Rakott tarhonya

 

Rakott tarhonya

Hozzávalók: tarhonya, paprika, vöröshagyma, paradicsom, tejföl, főtt
tojás, kolbász, szalonna, pirospaprika, só, őrölt kömény, ízlés szerint erős paprika.

A tarhonyát kevés zsírban aranysárgára pirítjuk, majd dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Az apróra vágott hagymát olvasztott szalonna zsírban
megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk, hozzátesszük a feldarabolt paprikát, paradicsomot, sózzuk, őrölt köménnyel ízesítjük.   A párolt tarhonyát ízlés szerinti mennyiségű lecsóval elkeverjük. Ezután egy kikent tűzálló tál aljára rétegezzük lecsós- tarhonya, majd főtt tojás és kolbász karikák, felülre tarhonyás lecsó kerüljön, arra tejföl, és szalonna csíkok. Forró sütőben készre sütjük. Ha pirulni kezd, szórhatunk rá reszelt sajtot. 

vissza