Mogyorókrém (Magyarul Nutella) házilag

 

Mogyorókrém (Magyarul Nutella) házilag

20 dkg pörkölt, de sótlan, török mogyoró
17 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál vaj
3 evőkanál kakaópor
1 csipetnyi só

A pörkölt mogyorót összezúzzuk, daráljuk, törjük. Hogy ne legyen egészben.
A csokoládékat gőz felett felolvasztjuk.
A vajat, a kakaót, a mogyorót, a cukrot, meg a sót késes aprítóba tesszük, krémesítjük. Majd hozzáöntjük a felolvasztott csokoládékat és még néhány percig járatjuk az aprítót. Az nem baj, ha maradnak darabok, attól lesz házias.
Üvegekbe töltjük, vagy azonnal befaljuk.
Hidegben megdermed, de szobahőmérsékleten kenhető.

vissza