Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel

Méteres kalács

 

Méteres kalács

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
20 dkg cukor (lehet porcukor vagy kristálycukor is)
1,5 dl Vénusz olaj olaj
1,5 dl langyos víz
38 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna

A töltelékhez:
2 csomag főzős pudingpor
7 dl tej
15 dkg cukor
25 dkg margarin
1 rumaroma
A tetejére:
tortabevonó olvasztva

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.

A tésztát 2 részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverünk 2 evőkanál kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

A pudingot a leírásnak megfelelően megfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, akkor hozzádolgozzuk a cukros margarint.

A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk, és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a krémmel. A tetejét tortabevonóval vagy főzött csokikrémmel bevonjuk.

vissza