Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel

Legegyszerűbb bögrés meggyes

 

Legegyszerűbb bögrés meggyes

Hozzávalók / 6 adag

2 bögre finomliszt (2,5 dl-es bögre)
1 bögre cukor
1 db tojás
1 csomag sütőpor
2.5 dl tej
1.25 dl napraforgó olaj
35 dkg meggybefőtt
1 teáskanál napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)
1 ek zsemlemorzsa (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet és az olajat.Jól megkeverjük.
Egy tálba egy kis lisztet teszünk, és megforgatjuk benne a meggyet. (Én egy lezárható műanyag dobozban szoktam összerázni.)
Kiolajozott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük a tésztát, és rászórjuk a meggyet. (Nem kell belenyomkodni.)
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Forrás:Nosalty

vissza