Fehér csokis,levendulás krémsajtos szelet

 

Fehér csokis,levendulás krémsajtos szelet

Hozzávalók:
Az alaphoz: 25 dkg darált keksz, 1 evőkanál kakaópor, 80 g olvasztott margarin
A krémhez: 250 g mascarpone, 150 g édesített cukrászhab, 1 evőkanál instant zselatinfix, 100 g fehér csokoládé, 1 bögre szeder
1 evőkanál víz, 2 evőkanál cukor, 4 evőkanál levendulaszirup

Elkészítése:
A margarint olvasszuk fel és keverjük össze a kekszmorzsával és a kakaóporral. Béleljük ki vele egy hosszúkás sütőforma alját!
Verjük fel kemény habbá a tejszínt, közben adjuk hozzá az instant zselatint. Keverjük össze a mascarponéval és felezzük el a krémet. Az egyik adagba keverjük bele a vízgőz felett felolvasztott fehér csokoládét, ha szükséges, édesíthetjük még plusz 1-2 kanál porcukorral. A másikba keverjük bele a levendulás szederpürét.A szederpüréhez vegyünk egy bögre megmosott gyümölcsöt és egy evőkanál vízzel, két evőkanál cukorral főzzük lekvár sűrűségűre. Ez után öntsük át egy teaszűrőn, hogy a magok fennakadjanak. Az átszűrt pépet ízesítsük levendulasziruppal (ennek hiányában levendulás porcukorral) és keverjük össze a másik adag krémsajtos habbal.
A kekszalapra kanalazzuk a levendulás szederkrémet, majd a fehér csokis krémet. Tálalás előtt több órára pihentessük a hűtőben.

vissza