Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel

Epres-vaníliás pudingtorta

 

Epres-vaníliás pudingtorta

Hozzávalók:

12 szelethez:
1 kg eper
4 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
8 dl tej
1 db 26 cm átmérőjű piskótalap 2 lapra vágva
1 csomag piros tortazselé
A díszítéshez:
csíkos ostyarudak

Elkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, lecsepegtetjük. A pudingport a csomagolásán olvasható utasítás szerint kikeverjük, de csak 8 dl tejjel.

Az egyik piskótalap köré peremet kapcsolunk, és megkenjük pudinggal. Rárakosgatjuk az eper felét, belenyomkodjuk a krémbe, és rákenjük a maradék pudingot. Rátesszük a másik piskótalapot.

A maradék epret szeletekre vágjuk, és szépen a tortalapra rakosgatjuk.

A tortazselét a csomagolásán olvasható utasítás szerint elkészítjük, és az eperre locsoljuk. Kb. 30 percre behűtjük.
Tálalás előtt levesszük a tortakarikát, és a torta tetejét ostyarudakkal díszítjük.

Forrás:Mindmegette

Tálalás előtt levesszük a tortakarikát, és a torta tetejét ostyarudakkal díszítjük.

vissza