Epres- fehér csokis torta

 

Epres- fehér csokis torta

Piskótához:
6 db tojás
250 g cukor
200 g finomliszt
65 g rétesliszt
1 dl olaj
1 dl tej
1 cs sütőpor
Krémhez:
400 g eper
400 g tejszín (növényi)
400 g fehér csoki
Díszítéshez:
eperszeletek
babapiskóta


Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük kézi mixerrel, majd felváltva hozzáadjuk a kétfajta lisztes-sütőporos keveréket, és az olajat, tejet.
Közben a maradék cukorral kemény habbá verjük a fehérjét.
A fehérjéhez lassú fokozaton hozzákeverjük a sárga részt.
Tortakarikába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük, majd 160 fokra levesszük a hőfokot, és készre sütjük. Tűpróba!
A tejszínt feltesszük főni, ha fő, hozzáadjuk az apróra tört fehér csokit, majd levesszük a tűzről és csomómentesre keverjük. A leturmixolt epret hozzákeverjük és lehűtjük. (1 éjszakát hűtőben hűtjük!!)
Másnap kihabosítjuk, a tortakarikát 3 felé vágjuk, és betöltjük a krém 2/3 részével. A maradék krémet a tetejére és az oldalára kenjük.
Babapiskótával körberakjuk, és szalaggal rögzítjük.

vissza