Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel

Csokis tiramisu

 

Csokis tiramisu

Hozzávalók:

25 dkg mascarpone
3 evőkanál porcukor
1 csomag babapiskóta
3 tojás
3 dl kávé
kakaópor
1 tábla csokoládé

Főzd le a kávét, és hagyd hűlni. A csokoládét törd össze egészen finomra, vagy reszeld le. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd össze a mascarponéval és a porcukorral. Dolgozz kézi habverővel, úgy a legegyszerűbb. A fehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd össze a krémmel, végül keverd hozzá a csokireszeléket.A babapikótákat megáztatom a kávéban, és egy magasabb tálba lerakom. Amikor a tál alját befedi az ázott piskóta, ráöntöm a krémet, megint piskóta, megint krém, és a tetejét kakaóval megszóróm.

vissza