Aktuális ajánlataink.

Facebook

Megosztás

Bejgli

 

Bejgli

Hozzávalók ( 4 rúdhoz ) :
Tésztához: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 kg liszt, 40 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, csipetnyi só.
Töltelékhez: 1 - 1 dl víz, fél - fél citrom reszelt héja, 17 - 17 dkg cukor, 30 - 30 dkg dió és mák.
Tetejére: 2 darab tojás.

Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
Az élesztőt 1,5 dl tejben összekeverjük, de nem kell felfuttatni. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a tejes élesztőt, valamint a sót, majd a maradék langyos tejet. Letakarva hűtőbe tesszük.
Külön - külön lábasban elkészítjük a diós és a mákos tölteléket. A vizet felforraljuk a citromhéjjal és a cukorral, ezt követően leforrázzuk vele a darált diót és a mákot.
Ezután 4 darab, nagyjából 25 x 35 cm -es lapot nyújtunk a tésztából, utána megtöltjük, feltekerjük és tepsibe tesszük.
Tetejét először lekenjük a tojássárgájával, hagyjuk egy kicsit rászáradni, majd a kissé felvert tojásfehérjével. Villával megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz eltávozzon, így nem reped meg.
Végezetül 160 fokon körülbelül 45 percig sütjük.
vissza