Barackos tojáslikőrös szelet

 

Barackos tojáslikőrös szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

6 db tojás
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
¾ csomag sütőpor
15 dkg liszt
1 liter rostos sárgabaracklé
10 dkg cukor
3 csomag főzős vaníliás pudingpor

A töltelékhez:

6 dl habtejszín (ha nem Hulala + habfixáló)
20 dkg étcsokoládé
5 dkg kókuszzsír (vaj)
1 csomag vaníliás cukor

A rétegezéshez:

30 db szögletes vajas keksz
tojáslikőr

A tojásfehérjékből kemény habot verek, miközben hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverem a tojások sárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelek, a tésztát beleöntöm, egyenletesen elsimítom, és előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 15 percig sütöm. Ha langyosra hűlt, leveszem róla a papírt.
A baracklé negyedében elkeverem a cukrot és a pudingport. A többit felforralom, beleöntöm a pudingporos keveréket, és kevergetve sűrűre főzöm. Még forrón a piskótára öntöm, és hűlni hagyom.
A tejszínhez keverem a vaníliás cukrot (ha nem Hullalával készül, akkor habfixálót is adok hozzá), habbá verem és a kihűlt barackkrémre kenem.
A kekszek egyik felét bekenem tojáslikőrrel, és likőrös felével lefelé a habra rakosgatom. A tetejét is megkenem a likőrrel.
A mázhoz a tejszínt, a kókuszzsírt és a csokoládét egy kis lábasban alacsony hőmérsékleten addig melegítem, míg a csokoládé elolvad. Ízesítem vaníliás cukorral. Kevergetve egy kicsit hűlni hagyom, majd a kekszek tetejére simítom. Mielőtt a csokimáz megdermed, egy késsel bejelölöm a szeletek helyét. Egy fél napra hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek, és a keksz is megpuhuljon.

Forrás:Aliz konyhája,Príma konyha

vissza