Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel

Banános-karamelles csokitorta

 

Banános-karamelles csokitorta

Hozzávalók:
Alap:

23 dkg darált háztartási keksz
7 dkg Rama margarin
10 dkg keserű csoki

Krém:

20 dkg keserű csoki
400 g édesített sűrített tejkonzerv (lehet natúr vagy karamellizált)
tetszés szerint durvára vágott dió, vagy mandulapehely

Hab:

300 ml hideg habtejszín
5 dkg kristálycukor
4 banán
1 citrom leve
1-2 ek kakaópor

Elkészítése:

Először 2-2,5 óra alatt megfőzöm a sűrített tejet. Ha már előre karamellizált sűrített tejet veszünk, akkor ezt az időt megspóroljuk.

A 10 dkg csokit gőz fölött megolvasztom a vajjal, majd a darált keksszel összegyúrom. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelek (lehet tortaforma is) és ezt az alapot alaposan belenyomkodom úgy, hogy a forma peremére is jusson. Hűtőbe teszem kb fél órára.

A 20 dkg csokit szintén gőz fölött megolvasztom és a sűrített tejjel összekeverem (nem kell megvárni míg kihűl). Ezt rákenem a darált kekszes alapra és megszórom vagy mandulapehellyel vagy durvára vágott dióval és 1 órára visszateszem a hűtőbe.

A banánokat felszeletelem és 1 citrom levében megforgatom őket. A hideg tejszínt a cukorral kemény habbá verem (habfixálót is használok!), majd a banánok 3/4 részét hozzákeverem és ezt halmozom a már lehűlt alapra. Nem simítom teljesen simára, hagyom hagy legyen dimbes-dombos. A maradék banánt a tetejére rakom díszítésként és megszórom az egészet kakaóporral.

vissza