Menü
Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel Kisvendéglő és étterem Óbudán.
Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel

Áfonyás joghurtos pohárkrém

 

Áfonyás joghurtos pohárkrém

Hozzávalók: 40 dkg natúr joghurt, 2 dl tejszín, 1 üveg áfonyabefőtt, vagy 10 dkg friss vagy fagyasztott áfonya, ízlés szerint méz.

Az áfonyát a levétől leszűrjük, lecsepegtetjük. A fagyasztott gyümölcsöt szobahőmérsékleten felolvasztjuk, a frisset megmossuk, lecsepegtetjük.

A tejszínt felverjük, a díszítéshez keveset félretesszük, majd simára kavarjuk a joghurttal, ízlés szerint mézzel ízesítjük, majd kettévesszük. Felét az áfonya felével leturmixoljuk. Előveszünk egy alkalmas poharat, az aljába szórunk kevés áfonyát. Erre a turmixolt krémből kanalazunk, majd ismét megszórjuk áfonyával. A fehéren maradt krémmel befedjük. Tetejét tejszínhabbal, áfonyával díszítjük.

Jól behűtve kínáljuk.

Forrás:Evés közben jön-megy az étvágy

vissza

Aktuális ajánlataink.

Kapcsolat


Zöld Kapu Vendéglő

Óbudán a Szőlő utca 42.- ben

telefon: 0036-1-387-70-28

asztalfoglalás: zoldkapufoglalas@gmail.com

nyitva: mindennap 11.30- 22.00 óráig

Zöld Kapu Vendéglő

Útvonaltervezés ide kattintva