Aktuális ajánlataink.

Felső polc

Felső polc

3 cl

 

5 cl

Beluga Noble vodka 40%

A vodka tiszta, színtelen, lágy, semleges ízű, rozsból, árpából, búzából, kukoricából, burgonyából, vagy esetleg más alapanyagból (cukorrépából, melaszból, rizsből stb.) előállított párlat, amit rendszerint érlelés vagy hosszabb idejű pihentetés nélkül visznek a piacra. Az ital neve az orosz водка és lengyel wódka szavakból származik, melyek jelentése víz, kicsi víz, vizecske.

Eltérően más italoktól, a Beluga vodka egészen hagyományos eljárással készül, a maláta erjedése nem szintetikus anyagokkal, hanem a természetes erjedést elősegítő anyagok segítségével történik.

Vizét Szibériából nyeri, egy páratlanul tiszta vidékről, amelynek 300 km-es körzetében nincs ipari létesítmény. Ezt az artézi vizet egy kvarchomokos és egy ezüst rétegen szűrik át, ettől nyeri az ital kivételes tisztaságát és természetes, egyedi ízét.

Az elegáns üveget egy régi francia konyakház dizájnere tervezte. A címkén látható kézzel készült és rögzített halacska a természet tisztaságát jelképezi.

Szokatlanul könnyű és harmonikus vodka, semmiféle kellemetlen égető ízzel és édes lecsengéssel.

1400

 

2000

Diplomatico Exclusiva rum 40%

A rum cukornád levéből vagy melaszból (a cukornád feldolgozás során keletkező, a rumkészítéshez még elegendő cukrot tartalmazó melléktermék), élesztő segítségével erjesztett alkoholos ital. Desztillálás után színtelen folyadék, amelyet néhány hónaptól elkezdve, akár több tíz évig is érlelhetnek, így nyeri el sötét színét és  rá jellemző ízvilágát. Többféle rum létezik, osztályozását illetően  francia, angol és spanyol stílusú rumról beszélhetünk. Szakértőink az alábbi rumokat javasolják, amelyek között többféle stílusú palackozás is megtalálható a világ számos régiójából

A lenyűgöző szépségű Terepaima Nemzeti Park kellős közepén terül el az Unidas lepárló, amely a legváltozatosabb rumféléket gyártja Latin-Amerikában. Emellett azon ritka üzemek közé tartozik a világon, amelyek képesek a rum mellett még gint, whiskyt, vodkát, brandyt és számtalan likőrt is előállítani – nem is akármilyen minőségben.

A Diplomatico Reserva Exclusiva kiadást háromféle lepárlási technikával készült párlatokból keverték ki, ráadásul cukornádmézből lepárolva, amelynek következtében gazdagabb és édesebb, mint a Mantuano. A 12 éves rumokat is tartalmazó ital amellett, hogy rendelkezik a márka jellegzetes édes-gyümölcsös jegyeivel, igen koncentrált és intenzív karakterrel bír.

Elképesztően csábító, érzéki és érzékeny rum. Mély, eleven, dúsgazdag ízekkel rendelkezik.

A 2016-os San Francisco World Spirits Competition dupla aranyérmese!

Illat Nagy, komplex, igen karakteres. Gyümölcsös sütemény, rumos-mazsolás jégkrém, kókusz, szárított gyömbér, fahéj és szegfűszeg. Sült banán tejkaramellával. Égetett tölgy, vanília és mézeskalács, nyomokban narancshéj.
Íz Kezdetben intenzív csokoládé, mintha csak csoki szószt kóstolnánk egy süteményen. Gazdag és telt, édes tejkaramella és az illatban is fellelhető trópusi gyümölcsök bontakoznak ki. A tölgy jól lekerekíti.
Lecsengés Narancsos fekete csokoládé, vaníliás fagyival.

1400

 

2000

Tequilla 1800 silver 38%

A tequilát a kék agave növényből készítik, amelyet 6-7 évig kell termeszteni ahhoz, hogy cukortartalma csúcsán alkalmas legyen a finom ital készítésére. Az agave növényt kézzel vágják, a gondosan kiválogatott, legédesebb darabokat pedig 36 órán keresztül, kemencékben puhítják, majd apró darabokra szeletelik, és kisajtolják a cukros lét, amelyet aztán az erjesztés után lepárolnak. Mexikó nemzeti itala nevét származási helyéről, a Jalisco állambeli Tequila településről kapta. Alkoholtartalma általában 38-40%, de 35–55% közt gyártható.

1800 volt az az év, amikor a világ első prémium minőségű, igazi tequilája megszületett. Az üveg egy maja piramist szimbolizál, valamint a J.B. monogram az alapítóra, Juan Domingo Beckmannra vonatkozik. A Beckmann család birtokolja ma is a márkát, csakúgy, mint a Jose Cuervot. Ha három szóval kellene jellemezni a terméket, akkor munka, őszinteség és szenvedély. 8-12 évig termesztett agavénövényekből készítik ezt a 100% agavécukrot tartalmazó nedűt. Kétszeres lepárlással készült párlatok keveréke ez a komplexebb ízvilág elérése érdekében.

Illat Friss aromák, fűszeres és zöld jegyek az agavé nyersségével ötvözve.
Íz Tiszta ropogós, enyhén gyümölcsös, majd erőteljesen fűszeres.
Lecsengés Nem éppen hosszú, de jellegzetesen fűszeres.

1400

 

2000

Hendrick's gin 41,5%

A G&T, vagyis a gin&tonic együttes fogyasztása az "ősidőkre" nyúlik vissza, hiszen a gin ízvilága kiválóan illik a kesernyés aromájú tonikokhoz.

Az egyik legnépszerűbb gin márka a világon, egy igazán különleges, talán leginkább a gyógyszeres üvegre emlékeztető palackban. A Glenfiddich-et, Balvenie-t, Monkey Shoulder-t és a Grants-et is kiadó William Grant & Sons gyártja a Girvan lepárlóban.

Illat Krémes, robosztus, ropogós citrus, boróka, rózsazsirom zselé, uborka.
Íz Az uborka kirobbanóan friss jegyei, boróka, tölgy, citrusok és vanília. Krémes és zamatos.
Lecsengés Hosszú, virágos, frissítő.

1400

 

2000

Jack Daniel's Single Barrel 45%

A single barrel kiszerelések az amerikai whiskey-k királyai, ugyanis az USA-ban a magas - gyakran sokemeletes -italraktárak terjedtek el, így a magasabb rekeszeken található hordókban lévő whiskey a nagyobb hőingadozás miatt jobban átveszi a fa ízét, azaz intenzívebb lesz, mint a lejjebb érlelődők. A single barrel palackozások ezért mindig a felső hordókból kerülnek ki

1400

 

2000

Teeling Small Batch ír 46%

A blended whiskyk (kevert whisky) maláta és egyéb gabonawhiskyk (ún. grain whisky, ahol együtt párolják az árpát, kukoricát, búzát, rozst) házasításával készülnek. A keverés célja inkább a simább aromavilágú, a fogyasztók szélesebb rétegeit célzó whiskyk előállítása, és a márkára jellemző karakter, konstans minőség fenntartása.

Ezt a whiskyt egy független ír cég, a Teeling Whiskey  Company adja ki, akik nem mellesleg saját lepárló építésébe kezdtek 2014-ben. Ezzel 125 év után az első újonnan megnyíló lepárló lett Dublinban, ezzel élesztve újjá a nagy múltú dublini whiskeyfőzést. A Teeling név nem újdonság az ír whiskey-ipraban, hisz a család 1782 óta főzött whiskeyt. Most pedig újra fognak, hisz a fiatal Teeling generáció, Jack és Stephen, a márka újjáélesztése után, 2015 tavaszán megnyitotta saját főzdéjét is.

A Teeling Small Batch - ahogy neve is mutatja - kis adagokban kiadott, kevert whiskey, kiemelkedően magas malátawhiskey tartalommal. Döntően elsőtöltésű bourbonhordókban érlelik, majd érdekesség, hogy rumoshordóban finiselik, ezáltal plusz fűszerességet kölcsönözve az italnak.

Az elmúlt öt évben a Teeling whiskeyk már több, mint 70 díjat nyertek rangos versenyeken.

Illat Vágott fű és narancs virág, szegfűbors, nyomokban vanília, almás pite és szeder.
Íz Fűszeres, a rózsaszirom zselé és a citromkrém (lemon curd) gazdag ízeivel. Krémes vanília, nyomokban szárított gyógynövények és fahéj.
Lecsengés Virágos, gyógynövényes utóíz. A karamell is előmerészkedik.

1400

 

2000

Woodford Reserve Rye Kentucky rozs whiskey 45,2%

Rozswhiskey, amely rozstartalma miatt jellegzetes, fűszeres, illetve gyümölcsös ízvilágot kölcsönöz a whiskey-nek. Az Amerikai Egyesült Államokban a rozswhiskey a törvény szerint olyan whiskey, amelyet legalább 51% rozst tartalmazó cefréből pároltak le maximum 80% alkoholtartalommal. Ezt a párlatot új, kiégetett tölgyfahordókban érlelik. Két év érlelést követően straight rye whiskey-ként értékesíthetik.

Ez a whiskey-t a Kentucky Rye whiskey-k főzési hagyományai alapján készült, 53%-nyi rozsalapanyagból, aminek hatására a rozs whiskey-kre oly jellemző fűszeres aromákkal gazdagodott. A bors és a dohány büszke jegyeit hosszú gyümölcsös, édesen fűszeres lecsengés követi.

Kis szériás whiskey, címkéjén feltüntetésre kerül a batch szám (melyik palackozási szériából való), valamint a palackszám is!

Illat A fűszeres rozs jól kivehető illatával van jelen. Fekete bors, cédrus, akác, édes marcipán. Nyomokban körte, alma, a mélyben mandula lapul.
Íz Szegfűszeg, rozs, menta, melasz, cirok, méz összhangban egymással, valamint az almás és malátás jegyekkel.
Lecsengés Hosszú és édesen fűszeres.

1400

 

2000

Arran 10 éves 46% single malt

Egy lepárlóüzemben, tisztán árpából készült olyan whiskypárlat, amelyet nem kevertek sem gabona-, sem más malátawhiskyvel. Ez azt jelenti, hogy a single malt whiskyt nem házasítanak semmilyen más egyéb gabonawhiskyvel és más lepárlók whiskyjeivel. De a single malt whisky attól még single malt marad, ha ugyanazon lepárló különböző évjáratú és érlelésű malátawhiskyjéből hozzáadnak, annak érdekében, hogy az állandó minőség megmaradjon.

A közkedvelt Arran lassan negyedszázados és néhány dizájnváltáson is átesett időközben. Most újra ez történik, megújul az Arran alapsor! Az egyik zászlóshajó, a 10 éves is új köntöst kapott, de a beltartalom változatlan: ugyanaz a könnyed, citrusos, friss, marinális malt, amit annyira szeretünk. Az új csomagolás még jobban kiemeli az Arran jelképét, a szigetet és a két madarat, illetve felfedezhetünk valamit, amit eddig még nem láthattunk: az Arran whisky lepárlójának új neve Lochranza Distillery.

Az Arran egy független lepárló, amely Skócia egyik legtisztább hegyi vizét és a lepárlómester, James MacTaggart 30 éves tapasztalatát felhasználva, mesterséges színezék (karamell) nélkül állítja elő sok elismerést kapott malátawhiskyjét, amely így valóban a természet ízét tárja elénk. A lepárló italai non-chill filtered eljárással készülnek, vagyis A palackozás előtti szűréskor nem hűtik le a whiskyt, így sokkal több természetes illat- és ízanyag marad az italban. Ennek hatására azonban, ha lehűtjük a whiskyt, akkor könnyen kicsapódhatnak a benne maradt szárazanyagok, a finom nedű opálossá válhat. Nem kell megijedni, ez természetes jelenség.">nem hűtve szűrtek, ezáltal több természetes illat- és ízanyag marad a whiskyben. Ez az eljárás az oka annak, hogy alacsony hőmérsékleten az ital opálossá, kissé zavarossá válik. Ez teljesen természetes folyamat.

Illat A kezdetben érzékelt édes vanília utat enged a gyümölcsöknek, a kivinek, banánnak és sárgadinnyének, egy leheletnyi kakaóval kiegészülve.
Íz Jellemzően könnyed és édeskés texturájának egy leheletnyi fahéj kölcsönöz enyhén fűszeres jelleget. A klasszikus Arran-féle citrus jegyek a különleges érleléssel és az édeskés tölgy ízével a háttérben, új dimenziót kölcsönöznek az ital karakterének.
Lecsengés Végigsimítva a nyelvet, mint egy arany szirup, olyan lassan halványul el, hogy még megkísértsen egy következő kortyra.

1400

 

2000

Tomatin Cask Strength 57,5% hordóerős

A Tomatin lepárló a Monadhliath hegy lábánál fekszik, csupán néhány kilométerre a híres Loch Ness-től. Az egyik legmagasabban működő lepárló a highland-i régióban, a tenger szintje felett 315 méterrel.

Cask Strength - vagyis hordóerősségű, ami annyit jelent, hogy hígítatlanul kerül a hordóból a palackba a whisky. Ezek a kiadások jóval intenzívebb, gazdagabb élményt tudnak nyújtani, főleg ha pár csepp vizet adunk hozzájuk, ami által az aromák szépen kinyílnak. Ez tehát a legélénkebb Tomatin malt, amelyet első töltésű bourbon- és Oloroso sherryhordókban érlelnek.

Illat A spanyol, borpárlattal erősített borfajta, Jerez vidékéről

 

">sherry hordó hatása jelentős, juharszirupra és gyömbéres sütire emlékeztető jegyek.
Íz Malátakenyér és marcipán.
Lecsengés Hosszú, száraz, fűszeres finis.

 

1400

 

2000

Laphroarig 10 éves 40%

Az Islay régió jellegzetes füstös, tőzeges karakterét kiválóan reprezentáló Laphroaig whisky, a single malt rajongók egyik leggyakoribb választása.

A Laphroaig nem csak egy különlegesen magas minőségű és egyedi ízvilágú whisky, de egy legenda is egyben.

Illat Füstös, kissé algás, és nagyon tőzeges egy leheletnyi édességgel.
Íz Közepesen testes, olajos ital, jódos és füstös ízekkel.
Lecsengés Hosszasan, sőt, nagyon hosszasan és erőteljesen biztosítja azt a különös élményt, amit kizárólag egy Islay whsiky tud csak nyújtani ...

1400

 

2000

Courvoisier VSOP Cognac 40%

A cognac tulajdonképpen egy érlelt borpárlat, amelyet csak bizonyos típusú szőlőből készíthetnek: legalább 90%-ban ugni blanc, folle blanche vagy colombard szőlőből kell készülnie, amely lassan érő fajták a cognac-gyártás szempontjából fontos tulajdonságokkal – mint a magas savtartalom és alacsony alkoholtartalom – rendelkeznek. A cognac néven történő értékesítéshez a borpárlatot legalább két évig kell érlelni. Ennek megfelelően a leggyakrabban használt kifejezések a kormeghatározáshoz a következőek: V.S. (Very Special), V.S.O.P. (Very Superior Old Pale, X.O. (Extra Old). A keverőmesterek akár évtizedekig is érlelhetik ezt a nemes italt.

A Courvoisier konyakok a francia Grand és Petit Champagne, valamint a Fins Bois és Borderies régió szőlővidékekről származó legjobb termésekből készülnek. Történetének kezdete egészen a XIX. század elejéig nyúlik vissza. Ekkoriban Emmanuel Courvoisier egy borboltot üzemeltetett Franciaország Bercy városában. A legenda szerint 1811-ben maga Bonaparte Napoleon is betért a boltba, és a saját készítésű konyak annyira ízlett neki, hogy később több hordóval is vitt belőle St Helena szigetére, és az azt szállító katonák egyszerűen "Napoleon kedvenc italaként" emlegették. Ezen felbuzdúlva Emmanuel fia, Felix Courvoisier 1835-ben bejegyeztette és megalapította a máig sikeresen működő céget.

A VSOP palackjába vegyesen kerül 8 és 12 év közötti érlelésű párlat.

Illat Kávébab, mentalevél, kékszőlő, majd később savanykás, vajas barna kenyérre valamint fűrészporra emlékeztető hatások is feltűnnek.
Íz Még intenzívebben van jelen a kávés jelleg. Barna cukor, almahéj, édes borsó, ízletes tölgy.
Lecsengés Füstös fahéj, édes friss körte, és gumicukor.

 

1400

 

2000

Otard VSOP Baron Cognac 40%

Az Otard az egyik legnépszerűbb cognac. Ez a VSOP (Very Superior Old Pale) verzió, ahogy a nevében is benne van, egy különlegesen jó minőségű idős konyak, szobahőmérsékleten fogyasszuk.

Illat Gazdag virágos jegyek, hársfa levél, körte, dohány és egy kis vanília.
Íz Érett és lekerekedett édes gyümölcsös jegyekkel és fűszerek zamataival.
Lecsengés Vaníliás, édes.

 

1400

 

2000