Menü
Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel Kisvendéglő és étterem Óbudán.
Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda hangulatával, színeivel, ízeivel

Étlap

 

Étlap

Előételek, levesek, készételek, konyha ajánlata, marhaságok, disznóságok, szárnyasok, tészták, köretek, saláták, csemegék.
Zöld Kapu vendéglő, étterem Óbudán.

A konyha ajánlata

 

Zöldkapu szelet

- karaj kolbásszal, sonkával, sajttal töltve, kirántva, milánói spagettivel körítve, sajttal lereszelve -

3690

Szőlőkert rostélyos

- hátszín roston, füstölt kolbászos, gombás lecsóval, és hasábburgonyával összeforgatva, fatányéron kínáljuk -

3890

Rántott tál személyre

- rántott sajt, gombafejek rántva, rántott csirkecomb, rántott szelet karaj, rántott pulykamellfilé, bécsi szűz, rizi-bizi, sült krumpli, tartármártás -

9490

Szűzpecsenye pásztorlány módra

- roston sütve, tejszínes kapormártással, sült szárnyas májjal összepárolva, burgonyafánkkal tálalva-

3690

Betyárborda

- kolbásszal, sajttal, vörös hagymával és szalonnával töltött sertéskaraj rántva, vegyes körettel feladva-

3690

Mogorva Orbán tokány- érlelt bélszínből, pirított gombával, hasábburgonyával összeforgatva, sült hagymakarikákkal, tükörtojással, ketchuppal díszítve -

4890

Majorsági tál 4 személyre

 - rántott csirkecombok, Cordon pulyka, gomolyatúróval töltött pulykamellfilé rántva, 2 szelet párizsi pulykamellfilé, 2 szelet rántott pulykamellfilé, tükörtojás, gombás rizs, hasábburgonya teknőben feladva -

13990

Bőségtál 4 személyre

- párizsi szűz, füstölt kolbásszal és sült csirkemájjal töltött karaj rántva, csirkemell roston, 2 szelet pulykamell roston, vegyes körettel fateknőben kínáljuk -

 

Kis adag ételeinket, az összeset 70%- os áron áruljuk.

Csomagolásra 100 forintot számolunk dobozonként. Elvitel esetében csomagolási díjat nem számolunk

 

13990

Kanalaznivalók

 

Tarkabableves - füstölt hússal, csipetkével, fokhagymás rántással, tejföllel -

1290

Babgulyás - marhahúsból, csipetkével, füstölt hússal, kockaburgonyával, sárgarépával, tejfellel

1290

Bográcsgulyás - marhahúsból, kolompérra, répával, csipetkével -

1290

Húsosfazék - marhahúsból, gombával, sárgarépával, finommetélttel -

1290

Csontleves - finommetélttel -

890

Őrségi csiperkeleves - gombából, curryvel ízesítve, tejföllel sűrítve -

    990

Zöldségkrém leves - mindig más -

990

Előételek

 

Rántott trappista - hasábburgonyával, párolt rizzsel, tartármártással -

2190

Rántott gombafejek - rizi-bizivel, tartármártással -

2190

Rántott camembert - áfonyalekvárral vagy tartármártással és párolt rizzsel -

   2190

Tatár beefsteak - érlelt bélszínből, pirítóssal, kérésre bekeverve -

3990

Készételek

 

Marhapörkölt - galuskával -

2490

Borjúpaprikás - galuskával -

2490

Borjúpaprikás - tojásos nokedlivel -

2490

Bakonysárkányi borjúkockák - szalonnás, gombás, májas borjúpaprikás tejfeles csuszatésztával összerotyogtatva -

2490

Marhaságok/Belesek (min. 25 dkg)

 

Szegedi Kossuth szelet

- roston bélszín szalonnás, tejfölös zsemlyemorzsás mártással, párolt rizzsel tálalva-

4890

Nemzeti szelet Rézi néni módra

- bélszín szalonnacsíkokkal roston sütve, gombás rizzsel tálalva-

4890

Pokoltokány ördögmártással

- bélszíncsíkok szalonnán pirítva, paradicsomos, erős paprikás, mustáros csípősmártással, főtt-sült kockaburgonyával, fatányéron kínáljuk -

4890

Roston bélszín - tükörtojással, sült burgonyával -

4890

Óbudai vesepecsenye csíkok

- a vereshagymán húsos szalonnával pirított marha javához gombát és savanyú uborkát teszünk, borssal, mustárral meg kevés fokhagymával fűszerezzük, fehérborral és tejszínnel megpároljuk, fánkkal adjuk fel

4890

Dupla bélszín - sült burgonyával -

9390

Cívis tokány - füstölt kolbásszal, szalonnával pirított bélszíntokány főtt-sült kockaburgonyával összeforgatva -

4890

Roston bélszín tejszínes zöldbors mártással, burgonyafánkkal tálalva -

4890

Bélszín Udvarmester módra, hasábburgonyával -

4890

Krumplilángoson tálalt bélszín

- kolozsvári szalonnán sütött kerti zöldségekkel, fatányéron kínáljuk -

4890

Bélszín

- velesült szalonna csíkokkal és csirkemájjal, krumplipürével tálalva -

4890

Erdélyi bélszíntokány

- füstölt kolbásszal, vöröshagymával, szalonnával, savanyú uborka csíkokkal pirított vesepecsenye csíkok, hasábburgonyára halmozva -

 

4890

 

Marhaságok/Hátszín (min 25 dkg)

 

Tejfeles rostélyos

- hagymás, paprikás zsírban párolt rostélyos, tejföllel nyakon öntve, tojásos nokedlivel kerül asztalra -

3890

Hátszín Udvarmester módra - fűszervajjal, hasábburgonyával -

3890

Dupla hátszín - roston sütve fűszervajjal, választott körettel -

7290

Hátszíntokány

- roston sült húscsíkok, csirkemájas, zöldborsós, füstölt kolbászos lecsóval összeforgatva, párolt rizzsel körítve -

3890

Tárkonyos hátszín

-sült hús tárkonyos, borecetes, gombás, tejfeles mártással, rózsapaprikával meghintve, összerottyantva, tojásos galuskával tálalva -

3890

Veresboros hátszín

- jó mustárosan sütve, vörösboros, áfonya lekváros, gombás raguval, burgonyafánkkal

3890

Holstein hátszínszelet - lapon sütve, tükörtojással, sült krumplival -

3890

Mustáros hátszíntokány

- pirított csíkok mustárral és tejszínnel rotyogtatva, őrölt borssal fűszerezve, párolt rizzsel körítve

3890

Gombás rostélyos

- roston sütve aprított pirított gombával, kakastaréjjal és hasábburgonyával -

3890

Hagymás rostélyos

-lisztben forgatott, sült vereshagyma karikákkal, hasábburgonyával feladva

3890

Kapros marha

- hátszínszelet roston sütve, pirított veres hagymával, kapros, gomolyatúrós tejföllel rotyogtatva, rózsapaprikával meghintve, galuska körettel tálalva -

3890

Tavaszi hátszíntokány

- serpenyős zöldségekkel, illatos zöld füvekkel, hasábburgonyával -

3890

Hátszíntorony

- a roston sült hátszínszeletek közé csirkemájat és húsos szalonnát sütünk, gombás rizzsel kínáljuk -

3890

Disznóságok/ Karajból (min. 25dkg)

 

Polgári tarisznya

- vöröshagymával, kolbásszal és márványsajttal töltött karaj bundázva, hasáb burgonyával és rizzsel körítve -

3690

Rántott szelet karajból – hasábburgonyával kerül asztalra -

3690

Fóti szelet - roston sült sonkával, paradicsomkarikákkal, sajttal megrakva, sütőben megsütve, vegyes körettel tálalva -

3690

Csabdi karaj

- serpenyőbe csirkemájjal, paradicsommal gombát, vereshagymát teszünk, lepirítjuk, azt adjuk a roston sütött karaj mellé, egész főtt-sült burgonyákkal, fatányéron -

3690

Milánói sertésborda - rántott szelet, milánói spagetti, reszelt sajt -

3690

Galgamácsai cigánypecsenye

- jó fokhagymásan sült karaj, , kakastaréjjal, sült krumplival, fatányéron -

3690

Flekken fatányéron

- fűszeres rostonsült burgonyalángossal, ecetes savanyúságokkal fatányéron -

3690

Olasz töltike

- füstölt tarjával és sajttal töltött karaj rántva, milánói spagettivel, reszelt sajttal beborítva -

3690

Magyaróvári tál

- pirított gombával, sonkával, sajttal rakott natúrszelet kemencébe sütve rizi-bizivel és hasábburgonyával tálalva-

3690

Kolozsvári karaj

- velesült húsos szalonnával, paradicsommal, reszelt sajttal, csőben sütve, serpenyőben pirított szárnyas májjal koronázva, petrezselymes burgonyával -

3690

Szerzetes szelet

 - párizsi karaj tejfellel meglocsolva, megrakva reszelt sajttal, rizi-bizivel tálalva -

3690

V.E.R.D.I.

- sajttal, sonkával, pirított gombával töltött karaj bundázva, milánói spagettivel körítve, reszelt sajttal beborítva -

3690

Lecsós borda – a roston sütött karaj lecsóval és galuskával kerül asztalra-

3690

Óperenciás szelet

- a karaj szeletre sült húsos szalonna kerül, arra párolt brokkoli, leöntjük besamelmártással, megszórjuk reszelt sajttal, csőben sütjük, rizzsel tálaljuk -

3690

Disznóságok/Szűzből (min 25 dkg)

 

 

Bécsi szűz

- lilahagymás, ecetes krumpli salátával vagy hasábburgonyával -

3690

Bécsi szűz dupla hússal

6990

Bécsi szűz tripla hússal

10290

Szüzes vacsora

- a roston szüzet tükörtojással koronázzuk, paradicsomsalátával körítjük -

3690

Serpencés szűzérmék serpenyőben

- lapon sütött érmék, hagymás, májas, kolbászos, köménymagos raguval, hasábburgonyával tálalva-

3690

Bakonyi szűzérmék

- sertés java szalonnazsíron sütve, tejfeles, gombás, füstölt szalonnás mártással párolva, galuskával feladva -

3690

Pandúrfogravaló tüskepecsenye

- szűzpecsenye kiveregetve, pirítva, paradicsommal, kolbásszal, édes gyufapaprikával, sajttal kemencében készre sütve, vegyes körettel -

3690

Brassói aprópecsenye

- szűzpecsenyéből jó fokhagymásan, borssal fűszerezve, szalonnával frissen sütve, főtt-sült kockaburgonyával összerázva -

3690

Foktői szűzérmék

- roston sütve, kolbászos lecsóval és hasábburgonyával összeforgatva -

3690

Tüske pecsenye

- sertés szűz csíkok vereshagymán sütve, gombával, párolt zöldborsóval összeforgatva, párolt rizsre halmozva -

3690

Csárda pecsenye

- csíkozott szűzpecsenyéből, füstölt kolbásszal, serpenyőben zsírján sütve, hasábburgonyával összeforgatva kerül asztalra-

 

3690

 

Szárnyasok/Jércemell (min. 35 dkg) Combok (min. 40 dkg)

 

 

Rántott csirkecombok kinyitva - sült krumplival tálalva -

2790

Őszibarackos jérce

- őszibarackkal és sajttal csőben sütve, burgonyapürével -

3890

Milánói jércemell - bundázott mellfilé, milánói spagettivel, reszelt sajttal -

3890

Zalán-féle jércemellfilé - sütve, bulgárkertész salátával, salátacsíkok, uborkakockák, joghurtos-kapros öntettel -

3890

Jérce Óvári

- rostonsült mellfilére sonkát, pirított gombát, paradicsom karikákat és sajtot teszünk, kemencében megsütjük, vegyes körettel tálaljuk -

3890

Búbos csibe

- jércemellfilé roston sütve húsos szalonnával beterítve, camembert sajttal befedve, dióval megszórva, csőben sütve, sült burgonyával -

3890

Kevi jérce

- a mellfilét kolozsvári szalonna csíkokkal megsütjük, majd a szalonnát sajttal a húsra tesszük, amit sütőben ráolvasztunk, reszelt sajttal szórt joghurtos-kapros öntetes vegyes salátával kínáljuk -

3890

Jércemellfilé rántva - burgonyapürével -

3890

Roston sült jércemellfilé - joghurtos, rokfortos vegyes salátával -

3890

Tekintetesék vendégváró tálja 4 személyre

- csirkecombok rántva, jércemellfilé rántva, 2 szelet pulykamellfilé roston, jércemellfilé roston, vegyes körettel fateknőben feladva -

 

 

13990

 

Szárnyasok/Pulykamell (min 25 dkg)

 

Gamós pulyka – mellfilé roston sütve, pásztorsalátával körítve -

3490

Cordon pulyka - rizzsel és hasábburgonyával kínáljuk -

3490

Délvidéki bundás pulykamell

- a bazsalikomos mozzarella sajttal, sonkával, paradicsommal, olívabogyóval töltött szeletet bundázzuk, rántjuk, zöldborsós gombás rizzsel tesszük asztalra -

3490

Párizsi bundás pulykamellfilé - vegyes körettel, kérésre fokhagymás tejföllel -

3490

Rántott pulykamellfilé - vegyes körettel kerül asztalra -

3490

Pulyka Garibaldi módra

- a natúron sütött pulykafilére velesült füstölttarja, tükörtojás, sajt és olívabogyó kerül, sütőben készre pirítjuk, zöldborsós rizzsel -

3490

Gomolyatúróval töltött pulykamellfilé

- bundázva, rántva, hasábburgonyával, párolt rizzsel tálalva -

3490

Pulykabatyu

- szárnyas májjal, sajttal, zöldborsóval töltött pulykamellfilé, rántva, gombás rizzsel feladva-

3490

Pulykamellfilé roston - tejszínes, diós rokfortmártással, burgonyafánkkal -

3490

Roston pulykamellfilé - tejszínes, kapros mártással, párolt rizzsel -

3490

Fűszeres pulykamell - roston, görög salátával körítve-

3490

Házsongárdi vacsora

- szalonnával, csirkemájjal, párolt brokkolival töltött pulykamellfilé rántva, vegyes körettel -

3490

Kertészvacsora

- rostonsült pulykamellfilére helyezett párolt brokkoli, sajtmártással, csőben sütve, párolt rizzsel feladva -

3490

Talján szelet

- pulykamellfilé roston, beborítva sonkával, sajttal, csőben sütve, paradicsomsalátával, és néhány szem olívabogyóval körítve -

3490

 

Tészták

 

Kálomista mennyország

- túrós csusza házi tésztából, pirított szalonnával, megpirítva, tejföllel meglocsolva -

1990

Tojásos galuska

1290

Sajtos galuska - tojásos nokedli, reszelt sajt, piros paprika -

1390

Milánói spagetti - sonkával, gombával, reszelt sajttal -

1990

 

Csemegék

 

Túrós palacsinta - vanília öntettel -

850

Lekváros palacsinta - házi sárgabaracklekvárral -

850

Fagylaltkrémmel töltött palacsinta - erdei gyümölcsös áfonyaöntettel -

1390

Mogyorós palacsinta – főzött krémmel, rumos csokoládéöntettel -

850

Mákos palacsinta – főzött mák krémmel, forró áfonya, vagy vanília öntettel-

850

Túrógombóc - vajon pirított zsemlyemorzsával, tejfellel, porcukorral -

1390

Túrógombóc - pirított morzsával, gyümölcsös áfonyaöntettel -

1390

Fagylaltkehely - csoki-vanília fagylalttal, őrölt dióval, mazsolával, tejszínhabbal -

1390

Gyümölcsfagylalttal, tejszínhabbal kehelyben -

1390

 

 

 

Köretek

 

Krumplipüré

400

Hasábburgonya

400

Párolt rizs

400

Rizi-bizi

400

Burgonyafánk vagy lángos

400

Gombás rizs

400

Petrezselymes burgonya

400

Galuska

400

 

Savanyúságok, saláták

 

Vecsési savanyúságok – csípős almapaprika, savanyú uborka

750

Saláta pásztor módra

- paradicsom, uborka, hagyma, mozzarella és fetasajt kockák olívaolajjal és olívabogyóval üvegtálban -

1290

Paradicsomsaláta

- olívaolajjal, apróra vágott lilahagymával és petrezselyemzölddel -

750

Fokhagymás tejfölös uborkasaláta

750

Bulgárkertész salátája

- salátacsíkok, uborkakockák, joghurtos-kapros öntettel, üvegtálban - 

1290

Görög saláta - friss zöldségekkel, fetasajttal, olívabogyóval -

1290

Vegyes saláta - joghurtos, rokfortos dressinggel -

1290

Ecetes krumpli saláta – lilahagymával érlelve -

1290

Adria saláta

- mozzarella sajt, paradicsomkarikák bazsalikommal meghintve, olívaolajjal meglocsolva -

1290

vissza

Aktuális ajánlataink.

Kapcsolat


Zöld Kapu Vendéglő

Óbudán a Szőlő utca 42.- ben

telefon: 0036-1-387-70-28

asztalfoglalás: zoldkapufoglalas@gmail.com

nyitva: mindennap 11.30- 22.00 óráig

Zöld Kapu Vendéglő

Útvonaltervezés ide kattintva